Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Ходорковски: Ако Путин загуби в Донбас, ще падне от власт

Бившият руски олигарх Михаил Ходорковски окачестви „специалната военна операция“ на Руската федерация като идиотска цел. Путин обяви, че счита тази операция за своя победа, но за Ходорковски, това е негова грешка. Той обясни, че руският президент е искал да смени властта в Киев, но това не му се е отдало и точно затова сега търпи поражения. Не знаем колко много допълнителни сили ще използва той, за да достигне своите идиотски цели, коментира Ходорковскии в интервю за ВВС.

Според олигарха в изгнание, Путин не е готов да стигне докрай. „Ако претърпи загуба в Донбас, ще бъде принуден да се оттегли.“ По неговото мнение не е много вероятно Русия да използва ядрени оръжия в Украйна, но същевременно силите на руската армия са доста надценени.

Много правилен и важен сигнал за всички, участващи в този конфликт“ – така определя Ходорковски действията на Запада по предоставяне на въоръжение и обучение на украинските сили.

Фатална грешка на западния свят. Така окачествява пък той зависимостта на Европа от руските енергоносители. „Мисля, че преди няколко години, може би около 10, Западът направи фатална грешка, уповавайки се на руските енергоносители, на руския нефт и газ. Путин още преди 10 години бе наясно накъде води тази история. Именно в този момент бе важно да бъдат направени крачки, за да бъде обезпечена енергийната безопасност.“

Путин не счита НАТО за сериозна организация. И реално много малко руснаци сериозно се боят от НАТО. НАТО за руските граждани е обяснение за това, да се боят да излязат на улицата, да протестират против този режим, за това, да не се чувстват като боклуци, когато бомбардират съседни страни„, добавя той.

В интервюто си за ВВС Ходорковски дава и своето решение за ситуацията в Кремъл – следвало да се върви към парламентарна, а не президентска република.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Колумбия скъсва отношения с Израел заради Газа

Колумбия къса дипломатическите си отношения с Израел заради действията му...

59-годишен донор спаси 2 живота

Трансплантация на бъбрек даде шанс за втори живот на...

Латвия: Украйна получи вече оръжие с разрешение да се цели в Русия

Украйна вече получава от някои партньори западни оръжия с...

Транспортна стачка парализира Гърция за 1 май

Стотици гръцки транспортни работници протестираха в столицата Атина в...

Продължава евакуацията заради изригването на вулкан в Индонезия

Стотици жители на индонезийския остров Тагуланданг чакаха на пристанището...

„Ислямска държава“ пое отговорност за атентата в Афганистан

Групировката "Ислямска държава" (ДАЕШ) пое отговорност за смъртоносната стрелба...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Северна Корея критикува САЩ за доставката на ракети с голям обсег на Украйна

Северна Корея разкритикува Съединените щати за доставката на ракети...

Русия засилва офанзивата в Източна Украйна

Русия изпрати още войски в Очеретине в Източна Украйна,...

Природозащитници подкрепят силните аргументи на ветото на Радев за инвестициите

Коалиция "За да остане природа в България" подкрепя ветото на президента върху...

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации. Това съобщи...

Пропалестински протести избухнаха и в Сорбоната (ВИДЕО)

Протестиращи срещу войната в Газа, отидоха в най-стария и...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img