https://www.gerb.bg/bg

Емануил Йорданов: Арестът на Борисов не е капан за правителството

Снимка: архив Красимир Юскеселиев, www.dnevnik.bg

Надеждата ми е, че когато се появи следващият главен прокурор ще се заработи така, както изисква законът. Това заяви бившият министър на вътрешните работи адвокат Емануил Йорданов пред БНТ за ареста на бившия премиер Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и пиарът на правителствата на ГЕРБ Севдалина Арнаудова.

По думите му, когато в неотложния случай се извършва претърсване и изземване, се поставя началото на досъдебното производство. Не мисля, че е капан арестът и не зная кое е наложило претърсванията и изземванията, коментира Йорданов.

Голямата полза от всичко, което се случва е, че няма да остане заметено под килима една злоупотреба с 500 млн. лв. държавни пари„, смята Йорданов и настоя прокуратурата да заработи по случая.

Той изтъкна, че има необходимост да се предприемат съответните законодателни и административни мерки. Случаят с ареста на Борисов няма да разклати правителството, а шумната опозиция спускат кепенците на партийния офис, подчерта Йорданов.

Според него, когато се погледне въпросът, за който се води досъдебното производство много ясно щяло да се види, че нямало да бъде решен от едно претърсване и изземване.

Бизнесменът, избягал в Дубай Васил Божков можело да бъде разпитан онлайн. Може би някои злодей от управляващите е скъсал по няколко листа от наказателно процесуалните кодекси в прокуратурата и сигурно за това не може да бъде разпитан, отсече Йорданов.

Относно обвиненията към Божков бившият вътрешен министър запита защо не се гледа, че той е невинен до доказване на противното и се пошегува с едно от обвиненията, че е организирал престъпна група за изнасилвания, като участниците в нея били на възраст над 60 години. „Трябва да се гледа и здравия разум„, призова Емануил Йорданов.

Той посочи, че 12 години МВР е управлявано от ГЕРБ, така че там има твърде много хора, които са свързани със старата власт и могат да изнасят информация в нейна полза, включително да саботират едно или друго разследване.

Припомняме, че на 17 март около 21 часа полицаи са претърсили дома на бившия премиер Бойко Борисов и са го арестували. Той заедно с бившия финансов министър Владислав Горанов и пиара на трите правителства на ГЕРБ Севделина Арнаудова престояха 24 часа в ареста.

Според прокуратурата няма основание за повдигане на обвинение.

По-късно имаше изявление и на премиера Кирил Петков и на вътрешния министър Бойко Рашков, които оспориха тезите на държавното обвинение.

От МВР в отговор на прокуратурата заявиха, че са искали повдигане на обвинение и за тримата задържани.

Председателят на Спецпрокуратурата Валентина Маджарова заяви, че бизнесменът Васил Божков, за когото се смята, че по негов сигнал е станал ареста на Борисов, не е бил разпитван.

spot_img
spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Коритарова: Първият участък на АМ „Хемус“ готов до края на годината

Премиерът Димитър Главчев увещавал регионалния министър Виолета Коритарова да...

315 загинали и над 1600 ранени след наводненията в Афганистан

Най-малко 315 са вече загиналите и повече от 1600...

ООН поиска спиране на огъня в Газа и увеличаване на хуманитарната помощ

За незабавно спиране на войната между Израел и "Хамас"...

Клетвата на новия президент на РСМ разпали стария конфликт с Гърция

Гордана Силяновска-Давкова положи клетва като първата жена президент на...

Евтим Милошев: България има нужда от редовни правителства

България има нужда да се управлява от редовни правителства,...

САЩ може да спре още оръжейни доставки за Израел при нахлуване в Рафах

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън защити решението да...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Утвърдена е методика за удостоверяване на машините за изборите

Министерството на електронното управление (МЕУ), Българският институт за стандартизация...

Румен Радев: Брацигово от 1876 година е символ на дух и родолюбие

Както умелите ръце на брациговските майстори с поколения са...

Столична община не е съгласувала с МВР новата маркировка на Патриарха

Столичната община не е подала за съгласуване проекта за...

Съветът за национална сигурност на Филипините вдигна мерника на китайските дипломати

Съветът за национална сигурност на Филипините призова китайските дипломати...

Проф. Владимир Чуков: Войната в Газа е тази, която сега размества пластовете

Все още няма окончателно решение след мирните преговори между...

Опасността от инциденти при гръмотевични бури зачестява през пролетта и лятото

В случаи на гръмотевични бури през пролетта и лятото избягвайте...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg
https://www.gerb.bg/bg