https://www.gerb.bg/bg

Едни обявиха края на ПП „Величие“, други са обидени от постове в социалните мрежи

Дарин Георгиев, снимка: БГНЕС

Дарин Георгиев обяви края на политическа партия „Величие“. Това стана след официалния разпад на парламентарната група, обявен и от трибуната на Народното събрание. Партия „Величие“ бяха изненадата на последните избори, постигайки резултат и то над 4%, за да влязат за първи път в НС няколко месеца след учредяването си изобщо като партия.

Дарин Георгиев е бил сред „затворените“ депутати от Ивелин Михайлов в „Исторически парк“. Така и не стана ясно обаче точно къде са били затворени без телефони и външен достъп – в плевня, в мазе или другаде.

Това е процес, който до последно се опитах да предотвратя, сподели пред медиите той, като поясни, че не е човек, който лесно се плаши и всъщност бил и отишъл там, за да пази да не се случи нещо на другите.

Дарин Георгиев обеща „много интересни неща“.

Съдбата на „Величие“ определил човекът зад кулисите, а на искане да бъде по-конкретен и да говори с имена, депутатът отговори „Членът“, явно намеквайки за Ивелин Михайлов, който се представя за обикновен член на „Величие“, докато други го наричан идеолог.

Тепърва обществото щяло да разбере какъв човек е Ивелин Михайлов. Какво се е случвало във „Величие“ и в историческия парк не било за пред хората, а компетентните органи трябвало да се произнесат. Дали исторически парк е пирамида щели да се произнесат компетентните органи.

Но хората около Николай Марков ще продължават да работят според възможностите си. Кой кого е последвал тепърва стане да стане ясно. Георгиев каза, че хората около Марков ще се явят на очертаващите се поредни предсрочни парламентарни избори, но с друга партия. Няма как да се продължи с тази партия, по думите на Георгиев. Това е краят на ПП „Величие“, категоричен бе депутатът, но настоя, че те няма да отстъпят от обещанието си пред хората.

Малко след това и напусналите „Величие“ депутати дадоха брифинг в парламента, където изложи мотивите за решението си да напуснат ПГ – повечето от тези мотиви са разрив между тях и ръководството.

Красимира Катинчарова изброи – противоречивото поведение на Николай Марков, разминаване между думи и дела, неспазване на уговорки и предварително уговорени позиции, но и липса на позиции по ключови позиции и принципи на ПП „Величие“, както и липса на действия – „вместо да заявим присъствие, изпращаха се ефрейтори, вместо генералите“. Самите позиции на т.нар. партия „Величие“ все още не са ясни, а и Катинчарова не ги посочи. Напусналите членове на ПГ, с което и разтуриха самата група, посочиха, че са обидени от постове на Николай Марков в социалните мрежи.

Катинчарова посочи, че знаят че са различни, че предизвикват смут, но и ПП „Величие“ наистина е различна.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Шест общински дружества си търсят опитни управленци

Общинските съветници от ПП-ДБ-Спаси София Борис Бонев, Бойко Димитров...

Арестант почина в РПУ – Ямбол

Прокуратурата започна разследване по случая

Катастрофа на пътя Русе-Бяла прати четирима в болница

Движението в участъка се регулира от полицейски екипи

Столична община купува 18 нови трамвая

Те ще возят пътниците по линии №20 и №22

Съдът в Страсбург отмени присъда срещу България по дело за промяна на пола

За първи път по дело срещу България Европейският съв...

Заети адвокати отложиха делото „Дебора“

Заседанието е пренасочено за 30 юли

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Денков вижда предимства, но и проблеми в идеята на ДСБ за третия мандат

Днес "Продължаваме Промяната" провеждат Национален съвет на партията. Николай...

Пожар избухна на остров Лесбос

Силният вятър разпалва пламъците

Световните цени на храните се стабилизираха

Световният индекс на цените на храните на ООН се...

На 18 септември съд в Ню Йорк обявява присъдата за Доналд Тръмп

Във вторник съдията от Върховния съд на Ню Йорк...

Индия и Китай са обсъдили граничния спор в Хималаите

Министърът на външните работи на Индия Субраманям Джайшанкар се...

С четири оръжия е стреляно в „Модерно предградие“, задържаните са трима

В близост до местопрестъплението е захвърлен незаконен пистолет - газов, но преправен на боен, съобщи Калин Георгиев

Съпругата на испанския премиер се яви пред съда по обвинения в корупция

Бегона Гомес, съпругата на испанския премиер Педро Санчес, се...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg