https://www.gerb.bg/bg

Десетки камери следят кандидат-шофьорите на изпита за листовки

Кандидат-шофьорите в София ще попълват листовките си в нова сграда, в която има най-съвременна техника за наблюдение, съобщи Нова телевизия. На откриването на залите на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ бяха служебният транспортен министър Георги Тодоров и шефът на Агенцията Бойко Рановски.

Кандидати-водачите ще бъдат наблюдавани от десетки камери, а резултатът от изпита ще се генерира веднага от специална система.

Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ вече има две нови изпитни зали. Първият теоретичен изпит в тях бе проведен днес при спазване на строги противоепидемични мерки. Изпитният процес е дигитализиран и се наблюдава с камери.

Служителите в администрацията разполагат с метал детектор, за да е сигурно, че хората, за които предстои изпит, няма да внесат в залите забранени предмети. На ден през залите ще минават шест изпитни групи или по около 120 души седмично.

„Всичко е електронизирано, елиминиран е субективният фактор, самите кандидати веднага след провеждане на изпита научават своите резултати. Администрацията ще може по-спокойно да върши своята работа“, обясни министърът на транспорта Георги Тодоров.

Новите изпитни зали са отделени от основната сграда, в която са разположени служителите на областния отдел. Това ще раздели потоците от хора. „Това значително ще подобри средата за работа на служителите, както и условията за кандидатите при полагане на теоретичните изпити“, изтъкна Георги Тодоров.

В реновираната сграда има място за изчакващите кандидати, с наличен санитарен възел, като е осигурен лесен достъп и за кандидати с увреждания. „Капацитетът на всяка от двете зали е увеличен с две изпитни места – от 11 на 13. На ден в София минават 6 групи на изпит. С новата организация ще бъдат изпитвани с 24 кандидати повече на ден. Продължаваме обновяването и в други дирекции. В Благоевград вече има нова изпитна зала, в едно с гише за обработка на административните документи“, допълни министър Георги Тодоров.

„Присъствието на нашия служител вътре в залата е доколкото да свери самоличността на кандидата, да свали личната карта, да заснеме лицето на кандидата, вътре има камери, които правят заснемането. Системата му определя на кое работно място да седне, системата му генерира изпитния тест“, обясни Бойко Рановски, директор на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“.

Относно часовете за кормуване министърът на транспорта беше категоричен, че те трябва да се увеличат, но за целта ще е необходима нова среща с бранша.

На въпрос за напрежение сред работниците на пристанище Варна заради очаквани съкращения, министърът каза, че няма да има съкращение на служителите в порта. „Това мое решение беше съобщено по време на среща с КНСБ. Същото обявих и пред борда на директорите при посещението ми в пристанището. Те трябва да търсят други резерви и възможности за развитие на порта“, допълни служебният министър Георги Тодоров.

spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Коритарова: Първият участък на АМ „Хемус“ готов до края на годината

Премиерът Димитър Главчев увещавал регионалния министър Виолета Коритарова да...

315 загинали и над 1600 ранени след наводненията в Афганистан

Най-малко 315 са вече загиналите и повече от 1600...

ООН поиска спиране на огъня в Газа и увеличаване на хуманитарната помощ

За незабавно спиране на войната между Израел и "Хамас"...

Клетвата на новия президент на РСМ разпали стария конфликт с Гърция

Гордана Силяновска-Давкова положи клетва като първата жена президент на...

Евтим Милошев: България има нужда от редовни правителства

България има нужда да се управлява от редовни правителства,...

САЩ може да спре още оръжейни доставки за Израел при нахлуване в Рафах

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън защити решението да...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ДАНС, МВР и Прокуратурата създадоха междуведомствено звено за изборите на 9 юни

ДАНС, МВР и Прокуратурата създадоха междуведомствено звено във връзка...

САЩ трябва да преосмислят стратегията си за война в морето

Военноморската стратегия на Америка, съсредоточена върху самолетоносачи след Втората...

Хиляди грузинци с европейски знамена срещу закона за чуждестранните агенти

Няколко хиляди грузинци и днес излязоха по улиците в...

Соня Колтуклиева е била нападната от симпатизанти на ПП-ДБ в центъра на София (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=z9MMyVhcOvs Скандално нападение над журналистката Соня Колтуклиева от симпатизант на...

Лондон: Русия направи ракетите АС-23 по-смъртоносни, но скъси обхвата им

Далекобойната авиация на Русия направи своята ракета АС-23 по-смъртоносна, като я оборудва...

БДЖ пак променя движението на влаковете през гара София Север

БДЖ въвежда допълнителни промени в движението на влаковете през...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg
https://www.gerb.bg/bg