Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Демерджиев по стъпките на Рашков бори криминалния вот

Снимка; архив БГНЕС

Министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков предаде официално „щафетата“ на наследника си. Новият министър на МВР и вицепремиер е Иван Демерджиев – бивш служебен министър на правосъдието във втория служебен кабинет на президента Радев през миналата година.

Отиващият си МВР шеф не спести суперлативи по адрес на наследника си. „Имал съм възможност да работя с него по времето, когато той беше в министерството на правосъдието след Янаки Стоилов и съм с изключително добри впечатления от неговата компетентност, енергичност и, естествено, с поставяне на важни въпроси за решаване от Висшия съдебен съвет. Убеден съм, че колегата Демерджиев ще продължи това, което Министерството на вътрешните работи до днес свърши, ще надгради това, което е направено и постигнато. И разбира се, нещо много важно, есента ще имаме основание да кажем, че е продължена тенденцията за ограничаване на криминалния вот.

Рашков отново акцентира върху свършеното от него през управлението му, първоначално като служебен, а след това и като редовен вътрешен министър – 20-процентното увеличение на заплатите на полицаите, 100-процентовото увеличаване на парите за дрехи на служителите, както и също двойното увеличение на парите за капиталови разходи на ведомството – от 15 на 30 милиона лева след актуализацията на държавния бюджет. На 99% била завършена и реформата на структурата на МВР по места, целяща да оптимизира ресурса и служителите в различните райони на страната.

Затова се изненадвам как в последно време някои заинтересовани политически среди със своите говорители зачертават постигнатото от настоящото ръководство на МВР, без да се интересуват и от документите, които са налични и всеки може да се запознае с тях. Ако мога образно така да се изразя – ние оставяме едно добро наследство за служебното ръководство оттук нататък, материална обезпеченост и ред други неща, които пропускам съзнателно, защото твърде дълго говорих„, завърши той.

Прозрачност, почтеност и професионализъм. Това представи като основно житейско и професионално верую пък от своя страна наследникът на Бойко Рашков Иван Демерджиев. Именно те щели да бъдат определящи за работата на силовото ведомство през управлението му, увери той.

Като министър на вътрешните работи гарантирам, че МВР във всичките си действия ще се ръководи от закона, който ще бъде прилаган точно и еднакво към всички. Ние осъзнаваме, че основната ни задача ще бъде обезпечаването на законосъобразното протичане на изборния процес и на елиминиране на всички практики на криминален вот, като ще стъпим на постигнатото от предишните кабинети и силно се надявам да го надградим„, очерта основните си цели новият министър.

Дейността на МВР нямало обаче да се ограничи единствено с провеждането на честни избори, като полицията щяла да работи и за засилване на борбата с мигрантския натиск, с конвенционалната престъпност, с контрабандата, с ДДС измамите. И още: „Ще обърнем особено внимание на това, което се случва по българските пътища, като ще бъдем изключително мотивирани да проведем ефективна борба със шофьорите, които си позволяват да управляват МПС след употребата на алкохол, след употребата на наркотични вещества или с изключително голяма скорост. Така че войната по пътищата да бъде ако не преустановена, то тя да има по-малко жертви от тези, които в момента наблюдаваме.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Колумбия скъсва отношения с Израел заради Газа

Колумбия къса дипломатическите си отношения с Израел заради действията му...

59-годишен донор спаси 2 живота

Трансплантация на бъбрек даде шанс за втори живот на...

Латвия: Украйна получи вече оръжие с разрешение да се цели в Русия

Украйна вече получава от някои партньори западни оръжия с...

Транспортна стачка парализира Гърция за 1 май

Стотици гръцки транспортни работници протестираха в столицата Атина в...

Продължава евакуацията заради изригването на вулкан в Индонезия

Стотици жители на индонезийския остров Тагуланданг чакаха на пристанището...

„Ислямска държава“ пое отговорност за атентата в Афганистан

Групировката "Ислямска държава" (ДАЕШ) пое отговорност за смъртоносната стрелба...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Димитър Главчев предлага финансова помощ на Националния съвет на религиозните общности

Служебният премиер Димитър Главчев проведе днес среща с представители...

Най-малко 8 души са загинали след проливни дъждове в Бразилия

Проливни дъждове отнеха живота на 8 души, а други...

Росен Желязков падна със 129 гласа (ВИДЕО)

Председателят на 49-то Народно събрание Росен Желязков падна от...

Арестуваха двама руски журналисти за екстремизъм

Двама руски журналисти бяха задържани по обвинения в екстремизъм,...

Моторист пострада при катастрофа на пътя Велико Търново – Русе

Мотоциклетист е пострадал в събота при катастрофа на пътя...

Природозащитници подкрепят силните аргументи на ветото на Радев за инвестициите

Коалиция "За да остане природа в България" подкрепя ветото на президента върху...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img