Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Борисов: България е застрашена от Петков и компания, не от енергийна криза

Снимка: архив БГНЕС

България не е застрашена от енергийна криза, а от Кирил Петков и компания.“ Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти, като няколко пъти увери, че България е 100% диверсифицирана, а това се дължи на неговото управление.

Днес може да взимаме газ и от Гърция, и от Турция, и отвсякъде… За целта обаче трябваше да имаме мислещ министър, но когато прякорът му е Кеша… Сега от 22 държави, които търгуват с Русия, газът е спрян само на България„.

Борисов бе категоричен и че освен че страната е на 100% диверсифицирана, е можело и на 31 декември миналата година газова връзка с Гърция да е готова. Служебните правителства провалили всичко.

Според него българите ще платят страховита цена за това, че „некомпетентни хора попаднаха случайно в управлението„. „Всички ще платим, че докарахме промяната – ще направят нови олигарси или ще се върнат старите.“

Според Борисов единственият полезен хода е веднага да си отива това управление и да идва „компетентен човек, който още днес да реши въпроса„.

Бившият енергиен министър Делян Добрев изрази съмнение, че страната ни не е открила своя сметка в „Газпромбанк“ умишлено. „Това е следващата стъпка след уволнението на Николай Павлов. Не искат да го има руския газ, за да купуват газ от посредници, а той ще е два пъти по-скъп. Това буквално ще означава унищожаване на икономиката на България„, заяви Добрев.

Борисов коментира и предстоящото посещение на българска делегация в Украйна. „Отиват там, за да си правят селфита, да се снимат със Зеленски„, според лидера на ГЕРБ.

Той призова и президентът Радев да си отзове, това „което ни натресе“, да си събере политическата класа и да им постави задача. Това да стане най-добре в рамките на този парламент, посочи Борисов в отговор на въпрос дали прогнозира нови предсрочни избори.

Припомняме, че по-рано днес лидерът на ГЕРБ препоръча на кмета на Бургас Димитър Николов да постави билборд „Това донесе промяната“ на незавършения обходен път на града. Той обвини управляващите за неплатените средства на пътностроителните фирми и ненаправените и недовършените ремонти по пътищата на България.

Но така е, когато ритнеш кросното, а не си си изтъкал платното, както е казал народа, каза Борисов относно смяната на управлението в държавата, но и заяви, че „както се вика, управляващите да му мислят за това„.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Колумбия скъсва отношения с Израел заради Газа

Колумбия къса дипломатическите си отношения с Израел заради действията му...

59-годишен донор спаси 2 живота

Трансплантация на бъбрек даде шанс за втори живот на...

Латвия: Украйна получи вече оръжие с разрешение да се цели в Русия

Украйна вече получава от някои партньори западни оръжия с...

Транспортна стачка парализира Гърция за 1 май

Стотици гръцки транспортни работници протестираха в столицата Атина в...

Продължава евакуацията заради изригването на вулкан в Индонезия

Стотици жители на индонезийския остров Тагуланданг чакаха на пристанището...

„Ислямска държава“ пое отговорност за атентата в Афганистан

Групировката "Ислямска държава" (ДАЕШ) пое отговорност за смъртоносната стрелба...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Руският заместник-министър на отбраната обжалва ареста си за корупция

На 8 май Московският градски съд ще разгледа жалбата...

Транспортна стачка парализира Гърция за 1 май

Стотици гръцки транспортни работници протестираха в столицата Атина в...

Зеленски: Не Русия, а Украйна да доминира военно на фронта

Украйна се нуждае от значително ускоряване на доставките, за...

Николай Денков: Аферата с „Митниците“ е скалъпена

Няма съмнение, че историята с митници е скалъпена. Асен...

Ирландската полиция премести палатков лагер на мигранти от центъра на Дъблин

Ирландската полиция премести около 200 палатки, в които са...

Бачийски: ПП-ДБ не може да е алтернатива, ако работи с ГЕРБ и ДПС

ПП възникна като формация, която трябваше да бъде алтернатива...

Fitch Ratings потвърди положителната перспектива на България във валутата „BBB“

Международната рейтингова агенция Fitch Ratings потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img