https://www.gerb.bg/bg

Байдън сравни гласуването за републиканците със заплаха за демокрацията

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Президентът на САЩ Джо Байдън в сряда призова демократите да избират – да се явят на изборите по време на междинните избори следващата седмица или „да позволят на тъмните сили, които жадуват за власт“, да унищожат американската демокрация, съобщи Fox News.

Байдън призова поддръжниците си на събитие на Националния комитет на Демократическата партия в Union Station във Вашингтон, окръг Колумбия, да не приемат изборите за даденост. Президентът твърди, че демократите трябва да се появят на изборите, тъй като на републиканците не може да бъде поверена политическа власт.

Байдън определи междинните изпити като възможност за отхвърляне на политическия екстремизъм на Републиканската партия.

Припомня се, че коментарите на Байдън идват по-малко от седмица, след като съпругът на председателя на Камарата на представителите Нанси Пелоси беше жестоко нападнат в Сан Франциско, Калифорния. Въпреки че мотивът за нападението остава неясен, демократите побързаха да твърдят, че критиките към Републиканската партия са направили Пелоси и семейството ѝ мишени на престъплението.

Това насилие срещу демократи, републиканци и безпартийни служители, които просто си вършат работата, е следствие от лъжи, изречени за власт и печалба, каза Байдън. Лъжите се повтарят отново и отново, за да генерират цикъл от гняв, омраза, ярост и дори насилие.

Последните проучвания обаче показват, че гласоподавателите не вярват на реториката на фона на 40-годишна висока инфлация. Въпреки че рейтингът на одобрение на Байдън отново тръгна нагоре през последните седмици, проучване на Fox News този месец установи, че републиканците водят демократите сред вероятните гласоподаватели в бюлетината за преференции в Конгреса.

Същото проучване установи, че 89% от избирателите казват, че са изключително загрижени за инфлацията и по-високите цени, докато само 74% казват същото за продължаващите политически разделения в нацията.

Джо Байдън обеща единство, но вместо това демонизира и опетни американците, като същевременно направи живота по-скъп за всички, заяви Рона Ромни Макданиел, председател на Републиканския национален комитет. Докато републиканците остават фокусирани върху въпросите, които имат най-голямо значение за избирателите, Байдън и демократите се разклащат в последните дни, защото са загубили връзка с тревогите на семействата, които се борят да преживеят.“

Някои републиканци също побързаха да осъдят коментарите на Байдън, като заявиха, че президентът се опитва да повиши електоралните перспективи на демократите чрез насаждане на страх.

Президентът Байдън се опитва да разделя нацията в момент, когато Америка трябва да се обедини – защото не може да говори за политиките си, които са увеличили разходите за живот„, каза лидерът на малцинството в Камарата на представителите Кевин Маккарти.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Само в News24sofia.eu! Младеж от ромски произход продава онлайн полицейски униформи (СНИМКИ)

Младеж от ромски произход продава онлайн полицейски униформи, алармира...

Задържаха контрабандни плюшени покемони

10000 контрабандни покемона задържаха на Митнически пункт Оряхово. Димитър Каменов,...

Военна прокуратура води разследването на катастрофата с НСО

Тепърва ще се установява скоростта на автомобилите

Големи френски полицейски подкрепления се разполагат в Нова Каледония

Подкрепления на френската полиция започнаха да пристигат в Нова...

Барикадиралият се в Пловдив бивш полицай се предаде

Барикадиралият се късно в четвъртък дома си в Пловдив...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Държавните университети затварят врати на 20 май в знак на протест

Протестните действия могат да прераснат в блокиране на пътища, предупреждава Съветът на ректорите

Леко поскъпват храни, плодове и зеленчуци

Поевтиняват лук, ягоди, мляко и боб, захар и олио

Полицията в Хасково издирва 13-годишно момче

Младежът не се е прибрал от училище

Повече от 140 жертви на наводненията в Бразилия

Броят на загиналите от проливните дъждове в бразилския щат...

Изплащат украинската помощ за земеделците до края на месеца

Продължава изплащането на т.нар. "украинска помощ" на земеделските производители,...

Русия се хвали с пет превзети села край Харков

Русия съобщи в събота, че нейните сили са превзели...

49-ото Народно събрание приело 148 закона по време на мандата си

От началото на мандата си 49-ото Народно събрание е...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg