https://www.gerb.bg/bg

Байдън изправен пред нарастващ натиск да се оттегли от кампанията

Американският президент Джо Байдън, снимка: (архив) EPA

Редица големи дарители от Демократическата партия публично предупредиха, че ще оттеглят средствата си, ако Джо Байдън не бъде сменен като кандидат на партията след катастрофалното му представяне в дебата миналата седмица, съобщи „Би Би Си“.

Петък е голям ден за президента на САЩ, тъй като той се опитва да подкрепи кандидатурата си с рядко телевизионно интервю в праймтайма и митинг в Уисконсин.

Натискът върху 81-годишния Байдън да се оттегли нарасна след дебат, белязан от няколко случая, в които той губи хода на мисълта си.

Въпреки че Байдън призна провала си в дебата, той се зарече да остане кандидатът на Демократическата партия да се изправи срещу Доналд Тръмп на президентските избори през ноември.

Публичните изяви на Байдън значително намаляха след дебата, отбелязва „Би Би Си“.

В реч в Белия дом пред семейства на военни в четвъртък, за да отбележи Деня на независимостта на 4 юли, той се препъна в думите си, като нарече Тръмп „един от нашите колеги, бивш президент„.

И в интервю за радио WURD във Филаделфия той загуби нишката на мисълта си и каза, че се гордее, че е първата чернокожа жена, която служи с черен президент.

Дарителите в момента претеглят възможностите си, заяви Абигейл Дисни, наследница на богатството на семейство Дисни, пред канала за бизнес новини CNBC, като подчерта, че не вярва, че Байдън може да спечели срещу Тръмп.

Тя каза, че намерението й да оттегли подкрепата си е вкоренено в „реализъм, а не в неуважение“.

Байдън е добър човек и е служил чудесно на страната си, но залозите са твърде високи.“

Последствията от поражение през ноември „ще бъдат наистина ужасни„, добави тя.

Филантропът Гидеон Щайн каза пред New York Times, че семейството му ще задържи 3,5 милиона долара на нестопански и политически организации, активни в президентската надпревара, ако Байдън не се оттегли.

Холивудският продуцент Деймън Линделоф, който дари повече от 100 000 долара на демократите през този изборен цикъл, написа публично есе в Deadline, в което призова другите дарители да задържат средствата си, докато не настъпи промяна.

Братът на бившия началник на кабинета на Барак Обама, Ари Емануел, каза на конференция в Колорадо, че спирането на финансирането е ключът към оттеглянето на Байдън от надпреварата, съобщи Financial Times в четвъртък.

Кръвта на една кампания са парите и може би единственият начин. . . е, ако парите започнат да пресъхват

Рамеш Капур, базиран в Масачузетс индийско-американски индустриалец, организира набиране на средства за демократите от 1988 г.

Мисля, че е време той да предаде факела„, каза Капур пред BBC тази седмица. „Знам, че той има стимул, но не можете да се борите с майката природа.“

Кампанията на Байдън заяви, че е събрала 38 милиона долара от деня на дебата до уикенда, главно чрез малки дарения – и общо 127 милиона долара само през юни.

Те признаха, че е имал труден дебат, но казаха, че е готов да покаже на обществеността, че има издръжливост за кампанията.

Но президентът е изправен пред поредица от отрицателни социологически проучвания, които предполагат, че преднината на републиканския му съперник се е увеличила след дебата в Атланта.

Анкета на New York Times, публикувана в сряда, показа, че Тръмп вече държи най-голямата си преднина досега от шест пункта.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Шест общински дружества си търсят опитни управленци

Общинските съветници от ПП-ДБ-Спаси София Борис Бонев, Бойко Димитров...

Арестант почина в РПУ – Ямбол

Прокуратурата започна разследване по случая

Катастрофа на пътя Русе-Бяла прати четирима в болница

Движението в участъка се регулира от полицейски екипи

Столична община купува 18 нови трамвая

Те ще возят пътниците по линии №20 и №22

Съдът в Страсбург отмени присъда срещу България по дело за промяна на пола

За първи път по дело срещу България Европейският съв...

Заети адвокати отложиха делото „Дебора“

Заседанието е пренасочено за 30 юли

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Катастрофа на пътя София-Варна взе две жертви

Катастрофа на главния път София-Варна взе две жертви, съобщава...

Хасан Азис излезе в подкрепа на Ахмед Доган

Знаково лице на ДПС Хасан Азис също излезе в...

Съдът пусна от ареста длъжностните лица от МОН, обвинени за пране на пари

Софийският апелативен съд пусна от ареста Сали Табаков и...

Словакия вече разследва покушението срещу Фицо като терористична атака

Властите в Словакия преквалифицираха покушението срещу премиера Роберт Фицо...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg