https://www.gerb.bg/bg

Баща и син Димитрови с пътека в МВР, Митническо разузнаване не знаят за тях (СНИМКИ)

Снимка: БГНЕС

Семейство Димитрови и бившата шефка на Митниците, която вече е обвиняема, Петя Банкова са посещавали МВР. Това сочи справката, обещана миналата седмица от вътрешния министър, до временната комисия за аферата с Агенция Митници. Справката до временната комисия е за периода от 1 май 2021 до 12 април 2024.

Марин Димитров е от първите гости в МВР на Бойко Рашков като вътрешен министър. Срещите са продължавали често между 10 и 15 минути, както отбеляза Станислав Балабанов от ИТН.

По данни на МВР Петя Банкова е провеждала работни срещи, имала е и двучасова среща с заместник-министър на вътрешните работи Кирил Ценкин, който е и бивша охрана на Кирил Петков като премиер.

От справката, представена от депутата от ИТН, става ясно, че Живко Коцев не е декларирал скъпия часовник, който му е подарък. Стана ясно, че главният секретар е осветил разработвано лице, както и провалил разработки на ведомството.

Снимка: БГНЕС

Бойко Рашков лъже и то лъже пред цяла България, изтъкна Станислав Балабанов като припомни думите на ексвътрешния министър, че не познава Марин и Стефан Димитрови. За мен това е тежък политически скандал, подчерта депутатът от ИТН.

Нагледал съм се на страшни срамотии, сподели и депутатът от ДПС Йордан Цонев, но такова нещо не е виждал за 30 години в политиката. Да вземат прокуратурата и службите са си свършат работата, настоя той. Не приемам това, което виждам, не приемам снимките, заяви Цонев, според когото е очевидно участието на Бойко Рашков в случая.

Вътре в полицията има враг, констатира и Хамид Хамид.

Снимка: БГНЕС

Агенция Митници не е само контрабанда, обясни от своя страна пред депутатите шефът на Агенция Митници Георги Димов, който бе извикан в комисията. Той призова депутатите, когато говорят за Митниците, да конкретизират лицата, защото там работели достойни хора, които нямало от какво да се срамуват. В Агенция Митници Димов заварил изплашени хора, които не вярвали в себе си. Той е разпоредил проверка на дейността на предшествениците си.

Цецка Дочева от дирекция Митническо разузнаване посочи, че в агенцията не е имало данни от международни партньори за покровителство и прикриване на контрабанда. Тя няма данни за контрабандна дейност на сем. Димитрови и за тях чула за пръв път от медиите.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

„Гардиън“: Предизвикателствата пред Иран

Катастрофата с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси се...

The Atlantic: Президентът на Иран е мъртъв

Иранският президент Ебрахим Раиси е мъртъв и сега властите...

„Хамас“ публикува изявление след „болезнения инцидент“

"Хамас" публикува изявление след катастрофата с хеликоптера на иранския...

С какъв хеликоптер може да е пътувал Раиси?

Иранският президент и външният министър все още са в...

Турция и Саудитска Арабия са готови да помагат на Иран

Властите издирват хеликоптера на президента Раиси

Би Би Си: Какво означава „твърдо кацане“ в авиацията?

Терминът се използва основно от руските медии

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Държавните университети затварят врати на 20 май в знак на протест

Протестните действия могат да прераснат в блокиране на пътища, предупреждава Съветът на ректорите

Сърбия пак обеща подкрепа за Украйна, но не и мерки срещу Русия

Сръбският премиер Милош Вучевич изрази подкрепа за Украйна във...

МРРБ одобри обновяване на инфраструктурата в 29 общини

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова подписа нови...

Симеон Дянков: Не сме готови за Еврозоната

"Все още България има значителна инфлация, доста над средната...

Володимир Зеленски: Украинският енергиен сектор загуби значителна част от производството си

Украинският енергиен сектор загуби значителна част от производството си...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg