Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Авиокомпании променят маршрутите си след израелската атака срещу Иран

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / EPA

Авиокомпаниите бързо промениха маршрутите на полетите си над Иран, пренасочвайки се към алтернативни летища в отговор на затварянето на въздушното пространство и летищата след израелска атака срещу Иран, показват данни от проследяване на полети, цитирани от „Ройтерс“.

Иран затвори летищата си в Техеран, Шираз и Исфахан след атаката и освободи полетите от западната част на въздушното си пространство за няколко часа след атаката, според уебсайта за проследяване на полети FlightRadar24.

До 04:45 летищата и въздушното пространство бяха отворени отново и известията за затваряне, публикувани в базата данни на Федералната авиационна администрация на САЩ, бяха премахнати.

Преди летищата да отворят отново, Flydubai заяви, че е отменил петъчните си полети до Иран

Полет на Iran Air от Рим за Техеран е бил отклонен към Анкара, Турция, показа Flightradar 24.

Emirates, Flydubai, Turkish Air, Wizz Air Abu Dhabi и Belavia са сред компаниите, които продължават да летят над частта от въздушното пространство на Иран, която остава отворена в първите часове след атаката рано в петък, показва уебсайтът за проследяване.

Наблюдаваме ситуацията отблизо и ще направим промени в маршрутите на нашите полети след консултация със съответните власти„, се казва в изявление на Flydubai.

Затварянето на въздушното пространство и летищата в Иран усложни допълнително натоварената седмица за базираните в Дубай авиокомпании след рекордните валежи в Обединените арабски емирства.

От вторник 1478 полета са били отменени до и от Дубай, приблизително 30% от всички полети, според FlightRadar24.

Много западни и азиатски авиокомпании вече се отклоняваха от Иран и въздушното му пространство преди израелската атака, която дойде дни след атаката на Иран с ракети и дронове срещу Израел.

Lufthansa  удължи спирането на полетите до Техеран до края на месеца, позовавайки се на продължаващи опасения за сигурността в региона.

Австралийската Qantas Airways, заяви в събота, че пренасочва полетите между Пърт и Лондон поради опасения за Близкия изток, тъй като избягва въздушното пространство на Иран.

Тайванските China Airlines „продължава да обръща внимание на ситуацията, докато разработва и планира най-подходящите маршрути в съответствие с препоръките на Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA) и Агенцията за авиационна безопасност на Европейския съюз„. 

Etihad Airways съобщи, че непрекъснато следи актуализациите на сигурността и въздушното пространство, безопасността винаги е наш най-висок приоритет и ние никога не бихме изпълнили полет, освен ако не е безопасно да го направим„.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Мъж подпали мотоциклета си при полицейска проверка в Костинброд

Мъж е подпалил мотоциклета си, след като автопатрул на...

Втори разобличител на Boeing почина внезапно

Джошуа Дийн, бивш одитор на качеството в доставчика на...

Пиян шофьор помете 4 паркирани коли във Велико Търново

24-годишен шофьор помете 4 паркирани коли във Велико Търново,...

Пребиха 15-годишно момче в софийския квартал „Надежда“ 1

На място били изпратени екипи на полицията както и линейка, която отвела момчето в болница

Манила скастри Пекин за тормоза край спорна плитчина в Южнокитайско море

Манила привика китайски дипломат, за да му връчи протестна...

Земетресение край Пазарджик

Трусът е на дълбочина 12.2 км

Полицията готова да влезе и в Калифорнийския университет

Калифорнийският университет в Лос Анджелис отново отвори врати за образователна...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

„Ислямска държава“ пое отговорност за атентата в Афганистан

Групировката "Ислямска държава" (ДАЕШ) пое отговорност за смъртоносната стрелба...

Повдигнаха обвинения на нападателя от Лондон

36-годишният Маркус Ардуини Монцо, задържан в края на април...

Мегапроект за добив на газ в Румъния застрашава и родното Черноморие?

"Грийнпийс" - България алармира за опасен газов проект в...

Латвия: Украйна получи вече оръжие с разрешение да се цели в Русия

Украйна вече получава от някои партньори западни оръжия с...

Ситуацията на фронта се влошава, призна украинското командване

Обстановката на фронта е сложна и има тенденция към...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img