https://www.gerb.bg/bg

Александър Пулев се обяви за по-модерен подход към чуждите инвеститори

Ще осигурим едно ефективно и устойчиво управление в министерството. Може да разчитате на приемственост. Това заяви днес служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев по време на официална церемония по приемане на поста в министерството от Даниел Лорер.

Александър Пулев отбеляза и по кои оновни направления ще работи, съобщиха от Министерството на иновациите и растежа. „Иска ми се да бъдем една идея по-амбициозни с Българската агенция за инвестиции. Ще използвам моя опит като инвестиционен банкер да вкараме един по-модерен и професионален подход от гледна точка на начина на презентация пред международните инвеститори на всички добри възможности в българската икономика„, каза той.

Пулев вижда възможност за подобрения на някои от процесите там. Той коментира сущо, че доверието е най-ценният актив при комуникацията с международни инвеститори.

Служебният министър на иновациите и растежа посочи още, че по отношение на Българската банка за развитие ще се опита да се фокусира върху естеството на една такава кредитна институци – управлението на риска.

Във Фонда на фондовете нашият фокус ще бъде върху дяловите инвестиции – чисти, прозрачни процедури по подбор на фонд мениджъри и селективни процеси при избора на инвестиционни възможности на ниво портфолио компании. Заедно с моя екип ще работим в посока устойчиво управление„, каза още той.

От своя страна Лорер отчете, че европейските програми, които подпомагат бизнеса у нас, вече са предадени на Европейската комисия за одобрение. По думите му Планът за възстановяване и устойчивост също е одобрен и първата мярка по него, която е насочена към бизнеса, вече е стартирала именно през Министерството на иновациите, като по нея се осигуряват 260 млн. за технологична модернизация на компаниите.

„По програма „Иновации и конкурентоспособност“ са насърчени близо 1000 компании за енергийна ефективност, заяви Лорер.

С приемственост в политиките за поощряване на иновациите и икономическия растеж у нас България може да излезе по-силна от кризите„, подчерта той.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Само в News24sofia.eu! Младеж от ромски произход продава онлайн полицейски униформи (СНИМКИ)

Младеж от ромски произход продава онлайн полицейски униформи, алармира...

Задържаха контрабандни плюшени покемони

10000 контрабандни покемона задържаха на Митнически пункт Оряхово. Димитър Каменов,...

Военна прокуратура води разследването на катастрофата с НСО

Тепърва ще се установява скоростта на автомобилите

Големи френски полицейски подкрепления се разполагат в Нова Каледония

Подкрепления на френската полиция започнаха да пристигат в Нова...

Барикадиралият се в Пловдив бивш полицай се предаде

Барикадиралият се късно в четвъртък дома си в Пловдив...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Румен Радев: Брацигово от 1876 година е символ на дух и родолюбие

Както умелите ръце на брациговските майстори с поколения са...

Без инциденти завърши протестът в Тбилиси

Опозицията не приема проруски закон

10 хил. хектара гори са засегнати от пожари в Западна Канада

Горски пожари се разпространяват на територията на около 10...

Жертвите на наводненията в Бразилия се увеличават, а дъждовете се завръщат

Дъждовете се завърнаха в бразилския щат Рио Гранде до...

Изплащат украинската помощ за земеделците до края на месеца

Продължава изплащането на т.нар. "украинска помощ" на земеделските производители,...

Синдикатът на железничарите поиска оставката на ръководството на НКЖИ

Синдикатът на железничарите в България призова ръководството на компанията...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg