https://www.gerb.bg/bg

АКФ очаква избирателно разобличаване на прокуратурата по казуса с Нотариуса

Снимка: (архив) Борис Иванов, Информационна агенция „Нюз 24“ / www.news24sofia.eu

Случаят с Нотариуса и Пепи Еврото са били с протекция от високите етажи на властта. Тази позиция изрази пред БНТ Андрей Янкулов от Антикорупционния фонд.

Бившият главен прокурор и настоящият се обвиняват взаимно в принадлежност към едната или другата група. Това трябва сериозно да ни притеснява, каза той. Институциите имат пълния инструментариум да разследват всички данни, според Янкулов.

По негови думи парламентарната комисия може да бъде полезна, ако си върши работата. Тя може да осъществява контрол и да одитира дейността на определени звена като КПКОНПИ, ГДБОП. От там може да излезе много полезна информация, изтъкна Андрей Янкулов.

Според него е имало изтичане на информация от ГДБОП. Нотариуса е разполагал с около 4-5 мобилни телефона. Партньорски служби могат да свалят трафичните данни. Всеобхватно трябва да се проверяват всички данни около групите, съветва Янкулов.

Според него няма как да се очаква обективно разследване, след като се оказва, че върховете на прокуратурата са замесени. По мнението му сме изправени пред криза в съдебната система.

Промяната в правосъдието със смяната на главния прокурор се дължи на пренареждане на задкулисните сили в съдебната система, според адвокат Андрей Янкулов. В момента се наблюдава някаква промяна и турбуленции, допълни той. Освен това не може да се очаква безпристрастно разобличаване на прокуратурата, по-скоро ще има избирателно разобличаване, по мнението на Янкулов.

Едва ли МВР има желание да каже дали Нотариуса е бил сътрудник на силовото ведомство. Сега е важно как ще се избере новият главен прокурор и там трябва да е насочено общественото внимание.

spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

САЩ притеснени от законопроекта за чуждестранните агенти на Грузия

Съединените щати са дълбоко разтревожени от стихващата демокрация в...

БДЖ пак променя движението на влаковете през гара София Север

БДЖ въвежда допълнителни промени в движението на влаковете през...

Полицията в Хасково издирва 13-годишно момче

Младежът не се е прибрал от училище

Гвоздейков свежда до минимум закъсненията на влаковете

Новата организация на движението по бул. Витоша не е...

Силна магнитна буря удари Земята (СНИМКИ)

Силна магнитна буря е ударила Земята през последните часове,...

САЩ призна, че Израел може и да е в нарушение на международното право

Администрацията на Байдън в петък призна, че използването на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Зеленски съобщи за тежки боеве по цялата линия на фронта

Украинският президент Володимир Зеленски заяви след доклада на главнокомандващия...

БЧК е помогнал на над 218 000 души през 2023 г.

Над 218 000 души, сред които близо 11 000...

Любчо Георгиевски: Изборните резултати показват голяма победа за Сърбия срещу България

ВМРО- ДПМНЕ постигна победа на парламентарните и президентски избори...

Bloomberg: САЩ блокираха терминалите на Starlink, използвани от Русия

Това се потвърждава от оплаквания на руснаци

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg
https://www.gerb.bg/bg