Реклама

https://www.gerb.bg/bg

АКФ очаква избирателно разобличаване на прокуратурата по казуса с Нотариуса

Снимка: (архив) Борис Иванов, Информационна агенция „Нюз 24“ / www.news24sofia.eu

Случаят с Нотариуса и Пепи Еврото са били с протекция от високите етажи на властта. Тази позиция изрази пред БНТ Андрей Янкулов от Антикорупционния фонд.

Бившият главен прокурор и настоящият се обвиняват взаимно в принадлежност към едната или другата група. Това трябва сериозно да ни притеснява, каза той. Институциите имат пълния инструментариум да разследват всички данни, според Янкулов.

По негови думи парламентарната комисия може да бъде полезна, ако си върши работата. Тя може да осъществява контрол и да одитира дейността на определени звена като КПКОНПИ, ГДБОП. От там може да излезе много полезна информация, изтъкна Андрей Янкулов.

Според него е имало изтичане на информация от ГДБОП. Нотариуса е разполагал с около 4-5 мобилни телефона. Партньорски служби могат да свалят трафичните данни. Всеобхватно трябва да се проверяват всички данни около групите, съветва Янкулов.

Според него няма как да се очаква обективно разследване, след като се оказва, че върховете на прокуратурата са замесени. По мнението му сме изправени пред криза в съдебната система.

Промяната в правосъдието със смяната на главния прокурор се дължи на пренареждане на задкулисните сили в съдебната система, според адвокат Андрей Янкулов. В момента се наблюдава някаква промяна и турбуленции, допълни той. Освен това не може да се очаква безпристрастно разобличаване на прокуратурата, по-скоро ще има избирателно разобличаване, по мнението на Янкулов.

Едва ли МВР има желание да каже дали Нотариуса е бил сътрудник на силовото ведомство. Сега е важно как ще се избере новият главен прокурор и там трябва да е насочено общественото внимание.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Тръмп отмени митинг заради „много лошо време“

Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп отложи митинга...

Делегация на Пхенян е на визита в Москва

Севернокорейска делегация, водена от Ри Чол Ман, заместник министър-председател...

Първа реакция от Киев: Благодарим съюзници, заедно ще победим

Андрей Ермак, влиятелният ръководител на канцеларията на президента на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Удължиха с 20 дни срока за обществено обсъждане на новия Закон за съдебната власт

Срокът за обществени консултации по проекта за нов Закон...

Росен Желязков спира микрофона на депутатите (ДОКУМЕНТ)

Пресконференции, брифинги, срещи с журналисти, кръгли маси, дискусии и...

ФБР: Китайски хакери са проникнали в критичната инфраструктура на САЩ

Китайски хакери са проникнали в критичната инфраструктура на САЩ...

Андреа: Пием лекарства заради детски травми

Певицата Андреа зададе в социалните мрежи въпроса: „Какво се...

ГЕРБ хвърлят щетата „Боташ“ в пленарна зала и на Денков (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=_MwTfUX6MSw Парламентарната група на ГЕРБ-СДС входира доклада с "Боташ" в...

Колко близо е Иран до ядрените оръжия?

Тъй като ядрената сделка от 2015 г. между Иран...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img