Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Репортаж на News24sofia.eu: Старозагорски талант мечтае да изпее собствен хит

Той е само на 18, но знае добре какво иска от живота. Знае, откакто е разбрал, че музиката е в кръвта му. Момчето, което говори чрез ноти, се нарича Йордан Петев. То живее в Център за настаняване от семеен тип в Стара Загора и не се срамува да го каже.

Аз съм момче, което е наясно, че трябва да разчита само на себе си. Живея без родителите си, хората, на които страшно много разчитам са тези, които ме отглеждат и семейството на моя кръстник“, признава певецът.

Той споделя още, че биологичната му майка живее в Германия, но не поддържа контакт с нея.

Днес, както и вчера, старозагорският младеж има една и съща мечта – да пее. В момента Данчо е възпитаник на Националното училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“ в Стара Загора.

Той пее от много малък. Таланта му открива социалната работничка Мария Цанева. Търсили къде да го запишат, за да се занимава с музика. Едни от първите му изяви са в детската музикална формация „Звездопад“ в града на липите.

За първи път излиза на сцена пред публика в трети клас. Животът го среща след време с вокална формация „Розов свят“, а на ръководителя Веселин Божков Данчо казва, че дължи много.

Ръка му подава и маестро Красимир Къшев, благодарение на когото старозагорският певец се качва на сцената на Държавна опера – Стара Загора и има шанса да научи много за актьорското майсторство. Участвал е в постановката „Класният се жени“ и в спектакъла за деца „Макс и Мориц“.В реалния живот, извън сцената, ученикът от музикалното училище се оказва понякога на мястото на палавите Макс и Мориц.

Споделя, че няма да забрави най-голямата си издънка на сцената – не е изпял добре песента на Васил Найденов „По първи петли“.

За разлика от този момент обаче музикалното момче е очаровало публиката неведнъж с песента „Бодигард“ на Уитни Хюстън.

Страхотна е емоцията да усетиш любовта на хората“ , признава изпълнителят.

За един изпълнител е много важно да умее да импровизира. Това не е половината от успеха, а бонус, казва още той.

Една от целите ми е да си направя авторско парче с моя музика и текст. Бих искал да създам хит, но това няма да се случи с първата песен, защото първата песен не е най-доброто“, смята певецът.

Той е на мнение, че мелодията трябва да бъде запомняща се, а заглавието на песента кратко и обикновено. Такива са хитовете на имената от голямата сцена.

Сред любимите му изпълнители са Адел, Джеси Джей, Бионсе, Ариана Гранде, Бруно Марс, а от българските – Михаела Маринова.Данчо догодина ще е абитуриент.

По широкия бял свят пътищата са много, но амбициозният младеж иска да учи. Един от вариантите е да кандидатства в Консерваторията с класическо пеене. Друга възможност е да замине за Шотландия, за да постъпи в Академия за сценични изкуства. По този път са тръгнали много негови приятели. „Развиват се и се чувстват добре“, казва момчето, което има зад гърба си много спечелени награди от музикални конкурси. Вчера и днес талантът от Стара Загора знае какво иска от живота – да пее. Неговото „утре“ е изпълнено с надежда, защото пеещото момче очаква друга награда. То иска да си намери работа за лятото, свързана с музиката. Дано сбъдне мечтите си!

https://www.facebook.com/news24sofiq/videos/185303889437136
spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Фермери искат гаранционен фонд за преодоляване на загубите при бедствия

Създаване на гаранционен фонд в подкрепа на земеделските стопани...

48 души вече са жертвите след срутването на магистрала в Южен Китай

Броят на загиналите се увеличи до 48, а спасителните...

Тръмп: Париж и Лондон са неразпознаваеми!

Лондон и Париж са "отворили вратите си за джихада",...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Русия превзе село Семьоновка в Донецка област

Руското министерство на отбраната съобщи, че руските военни са...

Татяна Дончева: У Живко Коцев се открояват детайли на откровена инфантилност

Татяна Дончева е български политик и създател на „Движение...

АКФ вижда чист лобизъм в част от спрените от ветото промени в Закона за инвестициите

Антикорупционният фонд" (АКФ) поставя в своя позиция позитивна оценка...

Певицата Ариа е с охрана

С охрана и грамадански джип, тип кубче, се придвижва...

ЕС разследва Meta за руската дезинформация преди евроизборите

Очаква се регулаторите на Европейския съюз да започнат разследване...

Делян Пеевски призова служебното правителство да отмени решението си за частната детска болница

Председателят на ДПС Делян Пеевски призова служебното правителство незабавно...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img