Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ДБ: И да оцелее кабинетът, предстоят тежки разговори

Снимка; архив БГНЕС

Дори и да оцелее кабинета на гласуването в сряда, това ще е на косъм и пак няма да бъде с мнозинство, което може да осигури стабилно управление на България в тази ужасяваща криза. Пак ще се наложи да седнем и да водим разговор по конкретни политики. Това заяви съпредседателя на ДБ Христо Иванов. В студиото на Нова телевизия той заяви, че не знае как ще се развие другата седмица политическа криза и дали кабинетът на Петков ще оцелее в пленарна зала при гласуването на вота на недоверие.

Иванов заяви, че много се спекулира с темата за търговия на депутати, а такова нещо няма.

Аз лично не правя такива опити и разполагам с информацията, каквато е по медиите. Има опит да се убедят депутати с политически аргументи.“

Христо Иванов е убеден, че това е единствената възможно конфигурация в този парламент – правителство с мандат на „Продължаваме промяната“, тъй като те са получили мандата от българския народ за промяна, а България има нужда от промяна. България трябва да отвори нова страница“. Кой ще е премиерът е въпрос към мандатоносителя, обясни Христо Иванов.

Ще има много сложен процес на консултации, ако изобщо успеем да стигнем до там„, но Христо Иванов е убеден, че трябва да се запази този кабинет, макар и след това да предстоят разговори – „Всички трябва да осъзнаят, че не бива да тласкаме страната към нови избори.“ Визията си за формат на разговорите, както и бъдещата формула на управление на страната – програмна или експертна – Христо Иванов не уточни.

Стабилно управление на държавата трябва да се запази поне до местните избори и това трябва да стане с диалог и съгласие по определени политики. Самият Христо Иванов открои, че винаги се е старал да запази диалога, какъвто е необходим дори и с ГЕРБ и ДПС. А като политиките и приоритетите, които са изключително важни той откри влизането в Еврозоната, модернизацията на българската армия и горещия картоф Република Северна Македония.

Като възлов приоритет Иванов посочи още и съдебната реформа – „И не, няма да мине без отстраняването на Гешев. Това трябва да стане възможно, иначе няма да можем да отворим нова страница.

По отношение на опозицията в лицето на ГЕРБ и ДПС Иванов заяви: Те загубиха тези месеци да си отговорят на въпроса защо е създадена такава нетърпимост към тях. На тях им трябва още време да останат в чистилището на изпълнителната власт.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Колумбия скъсва отношения с Израел заради Газа

Колумбия къса дипломатическите си отношения с Израел заради действията му...

59-годишен донор спаси 2 живота

Трансплантация на бъбрек даде шанс за втори живот на...

Латвия: Украйна получи вече оръжие с разрешение да се цели в Русия

Украйна вече получава от някои партньори западни оръжия с...

Транспортна стачка парализира Гърция за 1 май

Стотици гръцки транспортни работници протестираха в столицата Атина в...

Продължава евакуацията заради изригването на вулкан в Индонезия

Стотици жители на индонезийския остров Тагуланданг чакаха на пристанището...

„Ислямска държава“ пое отговорност за атентата в Афганистан

Групировката "Ислямска държава" (ДАЕШ) пое отговорност за смъртоносната стрелба...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ПП-ДБ отново призоваха Благовест Георгиев да се оттегли от СОС

От ПП-ДБ отново призоваха общинския съветник Благовест Георгиев да...

Продължава евакуацията заради изригването на вулкан в Индонезия

Стотици жители на индонезийския остров Тагуланданг чакаха на пристанището...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img