Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Депутатите слушат Генчовска за диалога й със Скопие открито

Снимка: архив БГНЕС

Парламентът смени програмата си и ще започне с първа точка изслушване на министъра на външните работи Теодора Генчовска за водените разговори в Скопие. Искането за това бе направено от ИТН. Изслушването ще е закрито.

По-късно обаче председателят на ПГ на ПП Андрей Гюров поиска изслушването да се открие за гражданите, което породи спор в пленарната зала.

Мнозинството в парламента се опитва да отклони публичното, обществено и медийно внимание, така че никой да не разбере какви договорки е правил Кирил Петков за Северна Македония. Това обяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова пред журналисти в парламента. По думите ѝ ПП и БСП се опитват точката да не влезе в дневния ред сега, въпреки че има гласуване в пленарна зала. Атанасова го определи като политическа шизофрения случващото се в парламента.

В момента депутатите спорели за процедури и не е ясно дали пленарното заседание за изслушването на външния министър в оставка Теодора Генчовска Северна Македония ще бъде открито или закрито, обясни Атанасова.

В крайна сметка депутатите решиха да изслушат Теодора Генчовска открито, като заседанието ще се излъчва и по обществените медии.

Още един министър бе повикан на изслушване в парламента – министъра на отбраната Драгомир Заков. Искането за това направиха от ПГ на ГЕРБ.

В кратък дебат по програмата за седмицата спориха депутатите, след като ГЕРБ по време на трибунка обяви, че внася промени в Изборния кодекс и депутатът Десислава Атанасова поиска точката да се разгледа още днес. Не се стигна до гласуване, а само до изказвания.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ каза, че „изборите чукат и е важно да се разгледат две важни теми – бюджетът, какво може да се направи за хората и бизнеса и правилата, с които ще отидем на избори„. Той поиска промените в ИК да се включат след държавния бюджет. Според Георги Свиленски от БСП това, че ГЕРБ внасят „тяхно предложение“ е само „интригантстване в коалицията“.

В началото на пленарното заседание депутатите Иво Атанасов, Георги Георгиев, Николай Радулов, Деян Петков, Светлин Стоянов официално напуснаха парламентарната група на „Има такъв народ“. Заявленията за това бяха изчетени от председателя на парламента Никола Минчев. Петимата народни представители се обявяват за независими народни представители.

Искането им бе посрещнато в зала с ръкопляскания. Петимата депутати от групата на Слави Трифонов напускат и постовете си като председатели и зам.-председатели на комисиите, в които са били избрани.

spot_img
spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Руските ядрени учения са отговор на западните изявления за изпращане на войски в Украйна

Обявените днес руски тактически ядрени учения са отговор на изявленията на западни...

Румен Радев приветства ученическите гвардейски отряди в президентството

Капитаните на отрядите връчиха клетвените си обещания

Филипините няма да отговорят на водните оръдия на Китай в Южнокитайско море

Филипините няма да използват водни оръдия или каквито и...

Експлозии отекнаха в Рафах

Експлозии се чуват в източната част на град Рафах...

Русия планира учение с ядрено оръжие

Кремъл обяви в понеделник, че ще проведе военно учение,...

Делян Пеевски повежда листата на ДПС за парламентарните избори в два района

ДПС регистрира листата си за изборите, като Делян Пеевски повежда...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Христо Хинков: Здравният министър няма полезен ход с частната болница

България има нужда от национална детска болница. Това заяви...

Окончателно: Отмениха разрешението за изгаряне на отпадъци в ТЕЦ-София

Върховният административен съд (ВАС) окончателно потвърди отмяната на решението...

Продължава евакуацията заради изригването на вулкан в Индонезия

Стотици жители на индонезийския остров Тагуланданг чакаха на пристанището...

Аплаузи за МИГ-29 в Деня на храбростта в София (СНИМКИ)

Денят на храбростта и празник на Българската армия на...

Русия излага трофейни западни оръжия от Украйна преди 9 май

Западни танкове и военна техника, заловени от руските сили...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg