Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Шофьор или охранител на Слави опитал да ръководи Николай Радулов

/снимка: dnes.bg

Чувствам се облекчен. Дълго ни повтаряха, че ние сме никой, че ще гласуваме, както ни се разпореди. Това е много унизително за нас„. Това заяви в студиото на Нова телевизия напусналият ИТН депутат Николай Радулов.

Той няколко пъти увери, че него няма как да го купят, напазаруват или подкупят, а самите обвинения за това показвали манталитета на хората, които ги отправят.

Радулов обоснова решението си за напускане на групата с това, че ИТН макар и лидерска партия, реално дори не лидерът Слави Трифонов, а хора от негово име са казвали какво да се прави и как да се гласува – което е унизително. Радулов разказа и случаи от началото на този парламент, когато „охранител или шофьор на Слави Трифонов“ събрал експертите на ИТН в сферата на сигурността (двама професори и трима доктори в опит), обявил, че поема политическото ръководство на група по сигурността и се опитал да наложи политики и назначения – двама от имената са свързани със службите от протеста и „задколонието“, когато полицията би протестиращи.

Идеята му беше да вкара в МВР двама души, компрометирани с побоите – единият бе зам.-директор на СДВР по време на протестите„, заяви Радулов и не посочи имена, но се съгласи с името на комисар Антон Златанов. Вторият сега бил съветник на Бойко Рашков.

Тошко Йорданов е бил човекът, командвал депутатите, казвал го е дори на Ива Митева, докато била председател на парламента, разказа още Радулов. Той цитира и думи на Тошко Йорданова – „вие сте нищо„.

А самият Трифонов напусналият депутат го е виждал два пъти – на обща среща с парламентарната група и при един петминутен разговор.

За последно Йорданов командвал депутатите преди две седмици във връзка със Северна Македония. „Но никой не разбра защо точно„, разказа Радулов.

Присъствах, когато Радостин говореше с Христинка и не чух нищо мутренско, разказа Радулов за пуснатия от ИТН телефонен разговор между Василев и Христинка Иванова. Първоначално групата на отцепниците е била от повече от 10 души, добави Радулов. Той обаче не знаел защо другите са се отказали, но предполага въздействие. Иначе по думите на Радулов в „главата на много депутати от ИТН се въртят подобни неща„.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Велика събота е

Днес православната църква отбелязва Велика събота. Това е последният...

НАТО праща консултантски мисии в Близкия изток и Африка

НАТО обмисля да изпрати консултантски мисии в областта на сигурността...

В Австрия задържаха българин за трафик на нелегални мигранти

Полицията във Фьозендорф, провинция Долна Австрия, спря специално преустроен...

Доброволците от руската армия са пушечното месо в Украйна

Кремъл продължава да използва и затворници

Националната служба за охрана с мерки за сигурност в София на 4 и на 6 май

На 4 май, Велика събота, Националната служба за охрана...

Една година от масовата стрелба в белградско училище

На днешния ден преди една година тринадесетгодишният К. К. откри...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

The Insider: Взривовете в Чехия, отравянето на Гебрев и една къща за гости в Халкидики

Подразделение 29155 на руското военно разузнаване ГРУ е руски отряд...

Махмуд Абас: Въпрос на дни е Израел да нападне Рафах

Израелската военна операция в град Рафах в южната част...

Ситуацията на фронта се влошава, призна украинското командване

Обстановката на фронта е сложна и има тенденция към...

Турция подкрепя делото за геноцид срещу Израел в Газа

Турският външен министър Хакан Фидан каза в сряда, че...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img