Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Първо в NEWS24sofia.eu! Камери са заснели последните минути на IT специалистката Алена Щерк, тя сама напуска кооперация си (СНИМКИ/ВИДЕО)

Колаж: Информационна агенция News24sofia.eu / Алена Щерк и нейния син Кристиан Щерк

Две охранителни камери, са заснели последните минути на изчезналата IT специалистка Алена Щерк, научи ексклузивно от свои източници в издирването на 47-годишнта жена Информационна агенция News24sofia.eu.

В кооперацията в която живее Алена Щерк има една видео камера на входа става дума за вътрешната страна на кооперацията с адрес ул. „Чукарите“ № 18 в софийския квартал „Бояна“.

Втората видео камера е на изхода на мястото по-известно като „Местност Гърдова глава“.

Днес записите от камерите, са взети от следователи на Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР).

ИА News24sofia.eu научи, че на охранителната камера от кооперацията в която живее от 6 месеца Алена сама напуска входа, без багаж и без автомобила й. Малко по-надолу по улицата следите на IT специалистката се губят.

Сигналът за изчезването на Алена е подаден в 10:41 на телефон 112 от синът й Кристиан Щерк, узна News24sofia.eu.

Той заявил пред дежурния диспечер, че майка му не се е прибирала цяла нощ и, че няма никаква връзка с нея от часове.

Диспечерът съобщил информацията на МВР, която Кристиан съобщил на спешния телефон и на място дошла кола на полицията. Били разпитани Кристиан и негова приятелка, а след това и други съседи.

След като Кристиян разказал на органите на МВР какво знае без да иска споменал на полицаите на място, че майка му се занимава с IT специалистка. Тогава вече полицията на място веднага отцепват района и на място пристигат още полицаи и следователи.

Информацията на колегите от сайта „Блиц“, че по колата на Алена е имало следи от кръв, се потвърждават от разказа на синът на 47-годишната жена. Той категорично заявил пред дошлите на място полицаи, че е видял с очите си следи от кръв по колата както и на дясната страна от гаража.

Следователите дошли на място малко след 11 ч. пред кооперацията, разказа пред News24sofia.eu съседка на семейството.

Семейството е много добро. От 6 – 7 месеца живеят тук вече. Никога досега не са имали скандали и проблеми„, споделя съседката П. К.

Жената потвърди думите на друга съседка казани пред медията ни по-рано, че е имало неизвестен мъж, който е бил пред вратата на семейството и е крещял, че е бил излъган и предаден от Алена Щерк.

Припомняме думите на съседката Стела:

Алена редовно помагала на деца в институции, твърди пред News24sofia.eu Стела Илиева жена, която живее до къщата на изчезналата жена.

Тук редовно идваха деца, които бяха настанени в социални институции. Алена не спираше да им помага. Дрехи, храна, пари от всичко по-малко им даваше„, разказа пред екипът ни Илиева.

Последно Стела е видяла изчезналата жена вчера на обяд.

Никакво впечатление не ми направи да се е случило нещо или да е притеснена. Дойде с черния си джип паркира го и влезе в домът си„, разказва съседката на изчезналата жена.

На въпрос дали познава мъжът с който е живяла Алена съседката отговори: „Да много добър човек. Всеки ден идваше при жената. Редовно заедно, се разхождаха тук по-нагоре в гората„.

Тя разказа, че преди една седмица е имало дребен по думите й скандал пред къщата на Алена. „Дойде един мъж с черна кола и започна да крещи. През цялото време крещеше, че е предаден и излъган. В къщата тогава нямаше никои. Друг съсед от съседната къщата подаде сигнал на спешния телефон и полицията, която дойде на място го предупреди от тогава до сега не е идвал„, спомня си Стла съседката на изчезналата жена.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В NEWS24sofia.eu!

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Фермери искат гаранционен фонд за преодоляване на загубите при бедствия

Създаване на гаранционен фонд в подкрепа на земеделските стопани...

48 души вече са жертвите след срутването на магистрала в Южен Китай

Броят на загиналите се увеличи до 48, а спасителните...

Тръмп: Париж и Лондон са неразпознаваеми!

Лондон и Париж са "отворили вратите си за джихада",...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Асен Василев: Бойко Борисов не е в положение да поставя условия

Бойко Борисов не е в състояние да поставя условия....

МВФ открива кредитна линия от 8 млрд. долара за Колумбия

Международният валутен фонд (МВФ) съобщи в петък, че ще...

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img