Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ГЕРБ не разбират ината на властта да държи общините и храмовете на тъмно

Снимка: архив БГНЕС

От парламентарната група на ГЕРБ не разбират ината на управляващите да не допуснат до разглеждане точката на опозицията в дневния ред на законодателния орган за компенсация на общините, църкви, храмове, джамии, детски градини, старчески домове и училища. Този проект за решение не е за опозицията, а е за всички организации, които се намират в по-голяма безизходица. Това заяви депутатът от ГЕРБ и бивш икономически и енергиен министър Делян Добрев на трибунка в Народното събрание.

Преди няколко седмици от ГЕРБ казали, че внасят проект за решение на компенсация за обществените организации с фиксирани бюджети. Оттогава досега единственото, което се случило, било, че проектът бил разгледан от ресорната комисия, като опозицията се надявала да влезе в пленарна зала в парламента, за да чуе обществото аргументите затова. Няма никакво време за компенсацията от първите високи сметки, посочи Добрев.

Днес се видяло, че председателят на бюджетна комисия Любомир Каримански се спирал на всяка запетайка и точка от предходния закон, за да не се стига до проекта за решение на опозицията. „Ако не беше трагично щеше да е много смешно. Председателят на парламента се смееше, даже се наложи да крие лицето с листове, за да не го виждаме, че се смее. Не е смешно, обществените организации изнемогват“, предупреди Добрев.

Бившият зам.-министър на енергетиката Жечо Станков добави, че искането на опозицията е осветлението да светне за всички общини, защото социалните функции, които се изпълняват се ограничават, когато не е приет още държавния бюджет.

Депутатът от ГЕРБ Александър Ненков отбеляза, че не знае накъде ще ни заведе „промяната“. Крайният ефект е, че управляващите погазват общините, здравните заведения и храмовете, които имат огромен проблем с това да си поемат разходите за електроенергия, посочи Ненков и определи поведението на властта като „престъпна нехайност“.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Велика събота е

Днес православната църква отбелязва Велика събота. Това е последният...

НАТО праща консултантски мисии в Близкия изток и Африка

НАТО обмисля да изпрати консултантски мисии в областта на сигурността...

В Австрия задържаха българин за трафик на нелегални мигранти

Полицията във Фьозендорф, провинция Долна Австрия, спря специално преустроен...

Доброволците от руската армия са пушечното месо в Украйна

Кремъл продължава да използва и затворници

Националната служба за охрана с мерки за сигурност в София на 4 и на 6 май

На 4 май, Велика събота, Националната служба за охрана...

Една година от масовата стрелба в белградско училище

На днешния ден преди една година тринадесетгодишният К. К. откри...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

МНС обмисля да издаде заповед за арест на Нетаняху

Международният наказателен съд обмисля издаването на заповеди за арест...

The Insider: Взривовете в Чехия, отравянето на Гебрев и една къща за гости в Халкидики

Подразделение 29155 на руското военно разузнаване ГРУ е руски отряд...

Meta се защити след критиките на ЕК

Мета, компанията зад Facebook и Instagram, във вторник защити своя...

Русия засилва офанзивата в Източна Украйна

Русия изпрати още войски в Очеретине в Източна Украйна,...

Процедурите за добавен капацитет за Вертикалния газов коридор влизат в обвързваща фаза

Стартира обвързващата фаза на процедурите за добавен капацитет за...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img