Реклама

https://www.gerb.bg/bg

СДС предложи мерки срещу коронавирусa

Снимка; БГНЕС

От СДС изразиха силно безпокойство от нарастването на заразените с коронавирус в последните дни.

Въведените мерки по време на извънредното положение дадоха своите добри резултати и бяха предприети, за да може здравната ни система да се подготви по-добре за епидемията. Но тяхното облекчаване доведе до сериозно нарастване на заразените и сме притеснени дали ще се справим успешно с тази вълна, отбелязват от партията и представят статистика, според която само за месец юни у нас над 350 души на 1 милион са потвърдени с Ковид-19, което пренарежда България от крайните в челните места по брой заразени.

Очевидно е, че трите „Д“ – дистанция, дисциплина и дезинфекция, вече не се спазват стриктно, а е безспорно, че и контролът не е достатъчен, подчертават от партията и поясняват, че на много места контролът на практика липсва.

От СДС се безпокоят, че ръстът на заразените засяга туризма, тъй като южните ни съседи са предпочитани както от българите, така и от чужденците.

В някои европейски държави вече е въведена 14-дневна карантина за пристигащи българи, което е сигнал, че ни приемат като високорискова страна за Ковид -19, алармират от партията.

СДС предлага, без да се връщат ограничителните мерки от извънредното положение: по-строг контрол за спазването на социалната дистанция в заведенията; забраняване на всякакви големи публични събирания, футболни мачове с публика и други спортни събития със струпване на хора; постоянно присъствие на органите на реда в кварталите с рискови групи и налагане на строги санкции за нарушителите.

Партията предупреждава, че постигнатото в борбата с коронавируса е на път да бъде загубено, опасността не е преминала и не трябва да се подценява.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Една година от масовата стрелба в белградско училище

На днешния ден преди една година тринадесетгодишният К. К. откри...

Масов бой и пострадали в центъра на Габрово заради етническа основа?

Масов бой в центъра на Габрово и пострадали хора....

Лошото време попречи на един самолет българи да посрещнат Великден на Санторини

Силният вятър на гръцкия остров Санторини промени плановете на...

Външно министерство предупреждава българите да внимават в Тбилиси

Във връзка със продължаващите протести в грузинската столица Тбилиси, Министерството...

Дания облекчава закона за абортите

Дания облекчава закона за абортите за първи път от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Президентът на Полша внесе проектозакон за повишаване на отбранителната готовност

Президентът на Полша Анджей Дуда внесе проектозакон, насочен към...

Нотариуса бил Доверено лице в МВР и ГДБОП знае това от 2022 г.

Името на Мартин Божанов - Нотариуса, се появи в...

Евтим Милошев вижда предимство да е министър в правителство сираче

България има много по-голям потенциал в туризма. Това заяви...

САЩ са купили 81 изтребителя от Казахстан за над 2 млн. долара

Очаква се машините да бъдат прехвърлени в Украйна

Самолет кацна аварийно в Ню Йорк след инцидент

Върнал се е на летището малко след излитането

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img