Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Освободиха предсрочно Венелин Димитров като зам.-председател на ДАНС

Освободиха предсрочно Венелин Димитров от длъжността заместник-председател на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), съобщиха от правителствената пресслужба.

Решението е взето неприсъствено. Той бе назначен за заместник-председател на Държавната агенция „Национална сигурност“ за срок до 29 август 2023 г. с решение № 715/14.10.2021 г. на Министерския съвет.

От 2019 г. до назначаването му за заместник-председател на ДАНС Венелин Димитров е служител по сигурността на „Булгаргаз“ ЕАД. Бил е в Националната служба „Сигурност“ (НСС)- МВР с направление на дейност „Противодействие на международния тероризъм“.

През 2008 г. е преназначен в новосъздадената Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), където работи до 2011 г. като заема длъжността началник на „Националния координационен център за противодействие на международния тероризъм“. От 2012 г. до 2015 г. е директор на специализирана дирекция в Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет.

Припомняме, през октомври 2021 г, служебния кабинет на Стефан Янев освободи Николай Ненков като зам.-шеф на ДАНС, който бе наследен от Димитров. Преди това от ДАНС бе освободен зам.-шефът Недялко Недялков, който обжалва уволнението си. Съдът потвърди освобождаването му.

За седемте месеца на управлението си двата служебни кабинета, назначени от президента Румен Радев смениха всички шефове и зам.-шефове на специалните служби.

Припомняме, че още май месец служебното правителство освободи шефа на ДАНС, след като стана ясно, че двамата шефове на служби, и този на ДАР, и този на ДАНС, са си пуснали неплатен отпуск до края на мандата на служебния кабинет.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Манила скастри Пекин за тормоза край спорна плитчина в Южнокитайско море

Манила привика китайски дипломат, за да му връчи протестна...

Земетресение край Пазарджик

Трусът е на дълбочина 12.2 км

Полицията готова да влезе и в Калифорнийския университет

Калифорнийският университет в Лос Анджелис отново отвори врати за образователна...

Държавният контрольор иска съдействие от Нетаняху за разследването на 7 октомври

Израелският държавният контрольор призова премиера Бенямин Нетаняху и началника...

Крум Зарков: Съдебната реформа катастрофира

Криза има в държавата. Това каза пред БНТ Крум...

Христо Хинков: Здравният министър няма полезен ход с частната болница

България има нужда от национална детска болница. Това заяви...

Главчев потвърждава на среща на Съвета на ОИСР стремежа ни към пълноправно членство

Служебният премиер и министър на външните работи Димитър Главчев...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Двама младежи от Калипетрово са в ареста заради порнографски материали с деца

Двама младежи от Калипетрово са в ареста заради порнографски...

Откриха корозирала авиобомба край София (СНИМКА)

Боеприпасът е унищожен от военнослужещи

Кремъл счита съдбата на Зеленски за предопределена

Кремъл счита съдбата на украинския президент Владимир Зеленски за...

Торнадо уби бебе и трима души в Оклахома

Байдън е предложил помощ на щата

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img