Освободиха предсрочно Венелин Димитров като зам.-председател на ДАНС

Екип на News24sofia.eu
Views 2956
0 0

Освободиха предсрочно Венелин Димитров от длъжността заместник-председател на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), съобщиха от правителствената пресслужба.

Решението е взето неприсъствено. Той бе назначен за заместник-председател на Държавната агенция „Национална сигурност“ за срок до 29 август 2023 г. с решение № 715/14.10.2021 г. на Министерския съвет.

От 2019 г. до назначаването му за заместник-председател на ДАНС Венелин Димитров е служител по сигурността на „Булгаргаз“ ЕАД. Бил е в Националната служба „Сигурност“ (НСС)- МВР с направление на дейност „Противодействие на международния тероризъм“.

През 2008 г. е преназначен в новосъздадената Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), където работи до 2011 г. като заема длъжността началник на „Националния координационен център за противодействие на международния тероризъм“. От 2012 г. до 2015 г. е директор на специализирана дирекция в Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет.

Припомняме, през октомври 2021 г, служебния кабинет на Стефан Янев освободи Николай Ненков като зам.-шеф на ДАНС, който бе наследен от Димитров. Преди това от ДАНС бе освободен зам.-шефът Недялко Недялков, който обжалва уволнението си. Съдът потвърди освобождаването му.

За седемте месеца на управлението си двата служебни кабинета, назначени от президента Румен Радев смениха всички шефове и зам.-шефове на специалните служби.

Припомняме, че още май месец служебното правителство освободи шефа на ДАНС, след като стана ясно, че двамата шефове на служби, и този на ДАР, и този на ДАНС, са си пуснали неплатен отпуск до края на мандата на служебния кабинет.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Ясен Тодоров: Кирил Петков нарушава разделението на властите, връщаме се в социализма

Новата власт не е наясно какво е съдебна реформа, а премиерът Кирил Петков нарушава принципа на разделение на властите. Такава позиция изрази заместник-директорът на Националната следствена служба (НСлС) Ясен Тодоров пред Bulgaria On Air. Той посочи, че първо трябва да се прецени дали е добро правораздаването. По думите му, много […]