Реклама

https://www.gerb.bg/bg

За Минеков е чест да го сравняват с Бойко Рашков (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=8LLCRIoPaMc&t=6s

Първото редовно заседание на Народното събрание започна с размяна на остри реплики от страна на ГЕРБ и министърът на културата Велислав Минеков.

Първо депутатите се скараха за това дали БНТ1 или БНТ2 да излъчва на живо изслушването на служебния министър на културата проф. Велислав Минеков за скандала с вестник „Труд“.

Любен Дилов-син не вижда културен министър, а министър, който мечтае да се държи като милиционер, което е новост за политиката. Ако искате да се простреляте в коляното, назначете Бойко Рашков за културен министър, а проф. Велислав Минеков за министър на вътрешните работи, заяде се Любен Дилов-син.

Хубаво е да разберем в качеството си на какъв на тази сцена се появи и Светослав Трайков, съветник в културното министерство, запита Любен Дилов-син.

Според него действията на Минеков се меко казано некултурни.

Вашият патрон, господин Радев на срещата си вчера каза два пъти, че ако трябва да се разправят с медиите, щяха да подкарат първо ПИК„, заяви Дилов, който обаче не беше част от групата, представляваща ГЕРБ на консултациите при държавния глава.

С какво решение и на кой съдебен орган се опитахте да спрете излизате на най-стария български вестник, запита Дилов.

Случвало се е в историята на Съветския съюз. Какъвто и спор да има един министър на културата, редно е този спор да се решава по културен начин, без помощта на полиция„, каза депутатът от ГЕРБ – СДС

Не ги наричам цензура, защото цензурата изисква известно усилие, а не състояние на когнитивен дисонанс – разминаване между действителност и самопредстава, в което вие често изпадате„, заяви още Дилов.

От своя страна Минеков заяви, че за него е чест да го сравняват с Бойко Рашков.

Служебният министър проф. Велислав Минеков заяви от трибуната на НС, че недоумява защо не е имало извънредни заседания на парламента за редица други събития, които изреди – спирането на сигнала на БНР, нещо което не се е случвало дори и по време на Втората световна война, или когато МВР и ГДБОП изземвали сървъри на фалиралата телевизия ТВ, когато опозиционно настроената телевизия BiT била затворена и продадена, или пък когато бившият вицепремиер и лидер на НФСБ Валери Симеонов заплашвал журналисти, че си ритат столчето или когато е било свалено предаването на Милен Цветков. Защо нямало извънредно заседание когато БНТ излъчи фалшива новина за бесилки и Народен съд по време на протестите през 2020 г.? Защо нямало извънредно заседание на Народното събрание, когато издания като „Прас-Прес“ били поставени в ъгъла и спрени от разпространение? Защо нямало извънредно заседание, когато били бити деца и журналисти пред парламента от лятото на миналата година, пита още Минеков.

Той уточни, че Министерство на културата няма никакво отношение с вестник „Труд“, отношения има с наемател с име „Южен Кръст“. Затова и въпросите, по думите на Минеков, ще са правилно зададени, когато питат за задълженията и чий са те.

Минеков посочи и части от историята на взаимоотношенията между МК и „Южен кръст“, датиращи още от министрите Вежди Рашидов и Боил Банов, последният не е подписал разрешението МК да си търси дължимите суми.

Аз обещах да върна това, което принадлежи на министерството и ще върна всичко, което министерството е загубило през годините„, категоричен бе Минеков. Той уточни още, че намерил откраднат хотел на морския бряг, открадната сграда с центъра на София преди 7 години и отрадната кола също преди 7 г.

Депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков настоя проф. Велислав Минеков да бъде изгонен от залата. „Минеков вън“ – със същата реплика бе подкрепен и от председателя на ПГ Десислава Атанасова, която също чу обиди и закани в парламента, след като Велислав Минеков отговори на въпрос за партийната централа на ГЕРБ: „Тази партия е била толкова бедна, че не е могла да си намери друг офис. Дългът на НДК е невероятен и Минеков не знае как ще се изплаща.“

Според Тома Биков по-еротично щяло да е ексуправляващите да бъдат заплашвани от Бойко Рашков, а не от министъра на културата.

От ГЕРБ и ДПС поставиха акцент в първата част от дебата не върху конкретните въпроси към министър Минеков, а затрупаха със забележки за начина на водене на заседанието новия председател на парламента от „Продължаваме промяната“.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Асен Василев: Бойко Борисов не е в положение да поставя условия

Бойко Борисов не е в състояние да поставя условия....

Здравният министър успокои: Ваксини за коклюш има

Не искаме да се всява паника сред населението. Коклюша...

Руските власти твърдят, че са превзели село Новобахмутивка в Донецка област

Руското министерство на отбраната съобщи, че неговите сили са...

Атанас Пеканов разочарован от пехливанските борби в Народното събрание

Отлагането на либерализацията на енергийния пазар може да доведе...

Най-малко 23 души са убити при атаки от екстремисти в Нигерия

Най-малко 23 души от Гражданските съвместни сили на Нигерия...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Лондон: И тази година няма да се състои марша на „Безсмъртния полк“

Отменен и парада за Деня на победата в пет региона

Лошо качество на водата в седем населени места във Варненско

Водата от водопроводната мрежа в седем населени места във...

И „Средна Европейска Класа“ се отказва от ПП-ДБ

Партия "Средна Европейска Класа" (ЕК), с председател Константин Бачийски, се отцепва...

Ирак екзекутира 11 бойци на „Ислямска държава“

Те са били осъдени на смърт по обвинения в тероризъм

Предлага се да отпадне тайната на заплата, по директива на Европейския парламент

Предлага се директива, според която тайната на заплатата трябва...

Харков е без ефирна телевизия

В Харков и най-близките населени места все още няма...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img