Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Facebook изгражда „метавселена“, създава за целта 10 000 работни места в ЕС

Най-голямата социална мрежа Facebook обяви че ще създаде 10 000 нови висококвалифицирани работни места в Европейския съюз през следващите пет години, за да помогне за изграждането на така наречената метавселена, информира ДПА.

Компанията си сътрудничи с други, за да разработи „нова фаза на взаимосвързани виртуални преживявания, използващи технологии като виртуална и разширена реалност„, или метавселена, уточни вицепрезидентът на Facebook по политиката и обществените въпроси Ник Клег в изявление.

Метавселената има потенциала да помогне за отключване на достъпа до нови творчески, социални и икономически възможности. А европейците ще я оформят от самото начало„, се изтъква в изявлението.

Клег, бивш вицепремиер на Великобритания, увери, че инвестицията била „вот на доверие в силата на европейската технологична индустрия„, подчертавайки, че Европа е „изключително важна за Facebook“.

Освен нововъзникващи технологични таланти, ЕС също играе важна роля за оформянето на новите правила на интернет. Европейските политици са водещи в подпомагането на вграждането на европейски ценности като свободното изразяване, неприкосновеността на личния живот, прозрачността и правата на хората в ежедневната работа на интернет„, се изтъква още в изявлението.

Американската компания беше подложена на международен натиск.

Бивш продуктов мениджър на Facebook в началото на октомври обвини компанията, наред с други неща, че не е достатъчно прозрачна относно потенциала на онлайн мрежата да причинява вреда.

Facebook отговори, че онлайн мрежата се опитвала всеки ден да намери баланс между правото на милиарди хора на свободно изразяване и безопасната среда за потребителите.

Компанията също така предизвика негативни заглавия по-рано този месец, след като грешка в настройките на мрежата доведе до прекъсване от около шест часа на Facebook и неговите дъщерни социални мрежи Whatsapp и Instagram.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Велика събота е

Днес православната църква отбелязва Велика събота. Това е последният...

НАТО праща консултантски мисии в Близкия изток и Африка

НАТО обмисля да изпрати консултантски мисии в областта на сигурността...

В Австрия задържаха българин за трафик на нелегални мигранти

Полицията във Фьозендорф, провинция Долна Австрия, спря специално преустроен...

Доброволците от руската армия са пушечното месо в Украйна

Кремъл продължава да използва и затворници

Националната служба за охрана с мерки за сигурност в София на 4 и на 6 май

На 4 май, Велика събота, Националната служба за охрана...

Една година от масовата стрелба в белградско училище

На днешния ден преди една година тринадесетгодишният К. К. откри...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

НАТО праща консултантски мисии в Близкия изток и Африка

НАТО обмисля да изпрати консултантски мисии в областта на сигурността...

Андрей Ковачев: България няма да има успех, ако правителствата се сменят през няколко месеца

Европейският парламент гласува резолюция, с която предупреждава за руска...

ЕК не хареса плана на България за енергетиката и климата

Европейската комисия препоръча на България да подобри своя национален...

Ирландската полиция премести палатков лагер на мигранти от центъра на Дъблин

Ирландската полиция премести около 200 палатки, в които са...

ЕС разследва Meta за руската дезинформация преди евроизборите

Очаква се регулаторите на Европейския съюз да започнат разследване...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img