Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Славчо Атанасов: Ако напуснем коалицията официално се настанява ДПС

Славчо Атанасов, снимка: БГНЕС

Напускането на коалицията означава официално връщането на ДПС на власт. Според Обединени патриоти това не е приемливо и не е добре за държавата като цяло. Позицията изказа в студиото на БНТ депутатът от НФСБ Славчо Атанасов, който така обоснова решенията на ОП, въпреки че нееднократно са заплашвали да напуснат коалицията с ГЕРБ, да се откажат от крайно решение.

Ако ние напуснем коалицията, на наше място ще се настани ДПС. Четири пъти така ДПС е управлявала, а дори правителството на Беров си беше изцяло на ДПС„, поясни Славчо Атанасов.

Той обоснова и че ДПС е крайно неприемливо като партия по самата си същност, тъй като „тя си е етническа партия“. „Това не е приемливо в целия Европейски съюз.“

Ябълката на раздора този път – създаване на доброволчески отряди към МВР, Славчо Атанасов обясни, като факт, че ГЕРБ винаги си оставя коридор за взаимодействие с ДПС. А основният противник на такива доброволчески отряди са именно от ДПС, които се възползват по изборите от тарторите на бандите по селата, които тормозят нашите баби и дядовци. Депутатът се позова на сводките на МВР, които ясно показвали, че тези банди са от хора от ромски произход, а „целта оправдавала средствата“: ДПС компенсира непрекъснатото намаляване на броя на българските турци като електорат с насочване към ромските махали в страната.

Славчо Атанасов коментира и последните скандали със записите и снимките, разтърсили сериозно коалиционните им партньори. „Това създава неувереност в държавата.

„Представете си какво щеше да стане, ако такива снимки бяха излезли на Путин, Тръмп или Макрон. То такива държави щяха да обявят военно положение. За първи път в света се случва такова нещо.“

Славчо Атанасов е разтревожен от лошите сигнали, които държавата изпраща към международните партньори – както от последните скандали, така и с войната между „двамата големи“ – премиер и президент.

„Парите искат спокойствие. Нито една сериозна международна компания не би инвестирала в такава държава с такъв образ“, посочи депутатът и настоя на тази война моментално да се сложи край.

Славчо Атанасов е разтревожен изобщо от ситуацията, в която се намират двете големи партии – ГЕРБ и БСП. И двете се намират в ситуация преди разцепление и криза, а според патриота дори ситуацията в ГЕРБ е „настава време разделно“. Славчо Атанасов е сигурен, че Цветан Цветанов ще създаде партия, както и че и други, освен Видин и Плевен, ще тръгнат след него.

Макар и да не е обичан в държавата, Цветанов е изключително добър организатор и той може да формира около себе си партия, е мнението на Славчо Атанасов.

„Цветанов има хардуер, но няма софтуер. Той не е обичан безспорно в държавата, но е изключително добър организатор.“

Разцепването на ГЕРБ обаче не е добро за държавата, според Славчо Атанасов, тъй като това се очертава да предстои и в БСП. Така изборите през пролетта на следващата година ще бъдат не само интересни, но и съдбоносни.

„Не виждам в бъдеще време държавата ни да бъде управлявана само от една партия“, заключи Славчо Атанасов.

spot_img
spot_img

Още от рубриката

Тони Стораро за синът си Емрах: Вече се гордея с него

"Аз вече наистина се гордея с него. "Денсингс старс"...

Фолк певицата Лорена: Синът ми се разболя от коклюша (ИНТЕРВЮ)

Лора Митева, по-известна с артистичния си псевдоним Лорена, е...

Синагоги и музей в Ню Йорк са получили бомбени заплахи

В най-малко три синагоги и в музей в Манхатън...

Италия спаси 90 бедстващи мигранти в Средиземно море

Италианската хуманитарна група "Спешна помощ" съобщи в събота, че...

Русия унищожила 2 терористични бази в Сирия

Отново регистрира нарушения на САЩ

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Над 80% са приключените наказателни дела от разгледаните през 2023 г.

Приключените граждански и търговски дела от районните, окръжните, апелативните...

Кремъл счита съдбата на Зеленски за предопределена

Кремъл счита съдбата на украинския президент Владимир Зеленски за...

Италия засилва ПВО отбраната на Украйна

Подкрепа срещу руската агресия

Димитър Главчев: Основното ни задължение е изборите да бъдат честни

Основното наше задължение е изборите да бъдат честни. Това...

Жертви и разрушения след торнадо в Китай

Уби петима души и рани 33-ма други

ООН: Възстановяването на домовете в Газа ще отнеме 80 години

Възстановяването на жилищата в ивицата Газа може да продължи...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg