Славчо Атанасов: Ако напуснем коалицията официално се настанява ДПС

Views 332
0 0
Славчо Атанасов, снимка: БГНЕС

Напускането на коалицията означава официално връщането на ДПС на власт. Според Обединени патриоти това не е приемливо и не е добре за държавата като цяло. Позицията изказа в студиото на БНТ депутатът от НФСБ Славчо Атанасов, който така обоснова решенията на ОП, въпреки че нееднократно са заплашвали да напуснат коалицията с ГЕРБ, да се откажат от крайно решение.

Ако ние напуснем коалицията, на наше място ще се настани ДПС. Четири пъти така ДПС е управлявала, а дори правителството на Беров си беше изцяло на ДПС„, поясни Славчо Атанасов.

Той обоснова и че ДПС е крайно неприемливо като партия по самата си същност, тъй като „тя си е етническа партия“. „Това не е приемливо в целия Европейски съюз.“

Ябълката на раздора този път – създаване на доброволчески отряди към МВР, Славчо Атанасов обясни, като факт, че ГЕРБ винаги си оставя коридор за взаимодействие с ДПС. А основният противник на такива доброволчески отряди са именно от ДПС, които се възползват по изборите от тарторите на бандите по селата, които тормозят нашите баби и дядовци. Депутатът се позова на сводките на МВР, които ясно показвали, че тези банди са от хора от ромски произход, а „целта оправдавала средствата“: ДПС компенсира непрекъснатото намаляване на броя на българските турци като електорат с насочване към ромските махали в страната.

Славчо Атанасов коментира и последните скандали със записите и снимките, разтърсили сериозно коалиционните им партньори. „Това създава неувереност в държавата.

„Представете си какво щеше да стане, ако такива снимки бяха излезли на Путин, Тръмп или Макрон. То такива държави щяха да обявят военно положение. За първи път в света се случва такова нещо.“

Славчо Атанасов е разтревожен от лошите сигнали, които държавата изпраща към международните партньори – както от последните скандали, така и с войната между „двамата големи“ – премиер и президент.

„Парите искат спокойствие. Нито една сериозна международна компания не би инвестирала в такава държава с такъв образ“, посочи депутатът и настоя на тази война моментално да се сложи край.

Славчо Атанасов е разтревожен изобщо от ситуацията, в която се намират двете големи партии – ГЕРБ и БСП. И двете се намират в ситуация преди разцепление и криза, а според патриота дори ситуацията в ГЕРБ е „настава време разделно“. Славчо Атанасов е сигурен, че Цветан Цветанов ще създаде партия, както и че и други, освен Видин и Плевен, ще тръгнат след него.

Макар и да не е обичан в държавата, Цветанов е изключително добър организатор и той може да формира около себе си партия, е мнението на Славчо Атанасов.

„Цветанов има хардуер, но няма софтуер. Той не е обичан безспорно в държавата, но е изключително добър организатор.“

Разцепването на ГЕРБ обаче не е добро за държавата, според Славчо Атанасов, тъй като това се очертава да предстои и в БСП. Така изборите през пролетта на следващата година ще бъдат не само интересни, но и съдбоносни.

„Не виждам в бъдеще време държавата ни да бъде управлявана само от една партия“, заключи Славчо Атанасов.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Петьо Гюдюлев

author
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Кирил Добрев: Борисов изпусна козите

Тъжно ми е за премиера, поставен е в изключително деликатна ситуация – отстрани изглежда, че е изпуснал козите. Това заяви в интервю за БиТиВи Кирил Добрев. Живеем в динамични политически времена, а Добрев не си е представял, че можем да стигнем тук. Безпрецедентни записи, снимки, пачки с пари, златни кюлчета – […]