Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Енергията на ИСМВ да се използва като мост, поиска Радев (ВИДЕО)

Снимка: БГНЕС

Мая Манолова от коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ заяви по време на консултациите при президента за съставяне на правителство, че е редно да се очертае кръга на отговорностите на парламентарната група. Ние няма да подкрепим правителство на ГЕРБ, защото хората дадоха вот за промяна, подчерта тя.

Коалицията би подкрепила кабинет с партиите на протеста. Те имат пълно разбирателство за дълбока съдебна реформа, изборните правила и ясна подкрепа за българския бизнес, икономика, защита на уязвимите групи, подкрепа на пенсионерите и ревизия на управлението на Борисов.

Третият мандат е слабо вероятно да бъде насочен към коалицията, предвид факта, че разполагат с 14 народни представители. Третият мандат също е възможност за взаимодействие на партиите на протеста.

Ваша е отговорността, господин президент, на кого ще връчите третия мандат, изтъкна Манолова.

Коалицията мобилизирала своя ресурс и още в първите дни на 45 НС внесли 11 законодателни акта, които са в синхрон с очакванията на хората. Нашето очакване и усилия като законодатели ще бъдат насочени към законодателство на промяната чрез създаване на мнозинство на промяната, обясни Манолова. Затова от коалицията биха подкрепили кабинет на промяната.

В 4 основни посоки са насочени приоритетите пред коалицията- умелото управление на кризата с нов ваксинационен план и с поддържане и осигуряване на здравната система, очаквания за незабавна икономическа подкрепа за бизнеса и домакинствата, очакването на хората да имат стабилно парламентарно мнозинство за съдебна реформа и демократичните промени и сформиране на стабилен кабинет, който да застане зад гражданите, с което да върне доверието в институциите. 60% от българите декларират очакването за стабилно правителство, отчете Манолова.

Президентът Румен Радев заяви, че присъствието на коалицията е изключително важно, защото в тяхно лице една голяма част от хората, търсещи социална защита и справедливост, намерили свето представителство в парламента. Вашият глас, мнение и експертиза са важни, защото страната е изправена пред редица предизвикателства, които диктуват намиране на решение за бързо, стабилно и ефективно правителство, подчерта Радев.

По думите му коалицията вляла в парламента нова енергия и Радев се надява, че тази енергия ще се трансформира във воля за политическа промяна.

Държавният глава е длъжен на консултациите да постави всички въпроси и да изчерпа всички хипотези, защото обстановката е много сложна и много динамична. За това Радев иска да чуе очакванията на коалицията и как виждат те виждат ролята си в търсенето на консенсус, ефективни механизми и обединение около водещи приоритети като стабилността на България и как коалицията може да изгради мостовете между политическите партии и коалиции към най-важната отговорна задача – час по-скоро създаване на правителство.

https://www.youtube.com/watch?v=dB8Zo_BDuWg
spot_img
spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Турция е ликвидирала още 16 членове от ПКК в Северен Ирак

Турция е ликвидирала над 16 членове на незаконната Кюрдска...

След празниците: Задръствания и тапи по магистралите и граничните пунктове (СНИМКИ)

Задръствания и опашки се образуваха по магистралите и граничните...

„Хамас“ прекратява огъня (ВИДЕО)

Движението "Хамас" заяви, че ръководството му е приело условията,...

Бившата депутатка от ПП-ДБ Петя Ставрева почина на 47 години

Пловдивчанката бе и председател на ПП "Обединени земеделци"

Стрелба в софийския квартал „Люлин“! (СНИМКА)

Изстрелите най-вероятно са от въздушна пушка, а причината - спор за паркомясто

Руските ядрени учения са отговор на западните изявления за изпращане на войски в Украйна

Обявените днес руски тактически ядрени учения са отговор на изявленията на западни...

Румен Радев приветства ученическите гвардейски отряди в президентството

Капитаните на отрядите връчиха клетвените си обещания

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Фолкдивата Дебора откровено за насилието, за интригите в поп фолка и още нещо… (ВИДЕО)

Фолк звездата Дебора се завръща на музикалната сцена щастлива...

Велики Четвъртък e

В християнската традиция четвъртият ден от Страстната седмица -...

МОСВ с план да отговори на препоръките на ЕК за енергетиката и климата

Предвижда се актуализация на Интегрирания план в областта на...

Милена Иванова пусна новата си песен „Сляпо огледало“ (ВИДЕО)

"Сляпо огледало" е новата песен на певицата Милена Иванова,...

Русия тайно доставя петролни продукти на Северна Корея

Русия тайно доставя петролни продукти на Северна Корея, които...

Русия отново свалила ракети ATACMS над Крим

Не се съобщава за пострадали хора и нанесени щети

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg