Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Близо 2.5 млн.лв. даде правителството за ремонт на 4 училища в Благоевградско

Снимка/източник: Министерски съвет – пресцентър

С допълнителни 2 412 525 лв. продължаваме да инвестираме в образователната инфраструктура. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание в Благоевград. Единственият начин да останат тези млади хора там и да живеят добре, е да направим училища, детски градини, спортни площадки – това искат младите хора, подчерта още премиерът Борисов.

С отпуснатите пари за региона ще бъде извършено цялостно обновяване на сградата на една детска градина, ще бъдат изпълнени мерки за подобряване на енергийната ефективност в две училища, а в други две училища ще бъдат изградени нови физкултурни салони. За ремонт на покрива и отоплителната инсталация на сградата на основно училище „Свети Климент Охридски“ в Добринище, община Банско, Министерският съвет отпусна 190 000 лв.

500 000 лв. предостави правителството за дофинансиране на основен ремонт на сграда на детска градина „Еделвайс“ в с. Брезница, община Гоце Делчев. Благодарим за средствата за изграждането на физкултурен салон в Дъбница. Тук учат 150 деца, заяви кметът на Дъбница Синем Бекирова по време на заседанието. Кабинетът отпусна 550 000 лв. за проектиране, изграждане, оборудване и обзавеждане на нов физкултурен салон на обединено училище „Христо Ботев“ в селото. За образователна инфраструктура в община Гоце Делчев бяха дадени още 450 305 лв. за саниране на два учебни корпуса на сградата на обединено училище „Св. Климент Охридски“ в с. Дебрен.

Кметът на Хаджидимово също изрази благодарност за бързо отпуснатите средства в размер на 722 220 лв. за изграждане, оборудване и обзавеждане на нов физкултурен салон на средно училище „Никола Йонков Вапцаров“ в града.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Велика събота е

Днес православната църква отбелязва Велика събота. Това е последният...

НАТО праща консултантски мисии в Близкия изток и Африка

НАТО обмисля да изпрати консултантски мисии в областта на сигурността...

В Австрия задържаха българин за трафик на нелегални мигранти

Полицията във Фьозендорф, провинция Долна Австрия, спря специално преустроен...

Доброволците от руската армия са пушечното месо в Украйна

Кремъл продължава да използва и затворници

Националната служба за охрана с мерки за сигурност в София на 4 и на 6 май

На 4 май, Велика събота, Националната служба за охрана...

Една година от масовата стрелба в белградско училище

На днешния ден преди една година тринадесетгодишният К. К. откри...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Мегапроект за добив на газ в Румъния застрашава и родното Черноморие?

"Грийнпийс" - България алармира за опасен газов проект в...

Еквадор обяви извънредно положение в 5 провинции

Президентът на Еквадор Даниел Нобоа във вторник обяви извънредно положение...

Киргизстан съветва гражданите си временно да избягват да пътуват до Русия

Министерството на външните работи на Киргизстан съобщи в четвъртък,...

Руският заместник-министър на отбраната обжалва ареста си за корупция

На 8 май Московският градски съд ще разгледа жалбата...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img