Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Датата на изборите не била обсъждана между ДБ и президента

Снимка/източник: БГНЕС

Датата за парламентарните избори не е била обект на обсъждане между „Демократична България“ и президента Румен Радев. Обединението и държавният глава обсъдили начина, по който трябва да се проведат самите избори.

Съпредседателят Христо Иванов открои пред журналисти три акцента за начина на провеждане на самите избори от срещата си с президента – публикуване на здравния протокол за изборите, видеонаблюдение при преброяването на бюлетините и гласуване по пощата.

Той се похвали, че ДБ вече имат 6 000 застъпници за изборите, като искат още толкова.

Христо Иванов призова всеки един народен представител да действа по съвест и да внесе в Народното събрание законодателните предложения на „Демократична България“. Той се надява в трудните условия на пандемия да бъдат проведени честни избори, които да обновят българската демокрация.

Припомняме, на 7 декември 2020 г. президентът Румен Радев призова изборите да се проведат в срок и спомена датата 28 март – първата възможна дата. Напрежението между президента и премиера се повиши за пореден път именно по повод датата на изборите и дали тя е фиксирана или не вече.

На 5 януари 2021 г. Румен Радев започна консултации, а Борисов го обвини, че с тях се опитва да отложи и дори да отмени изборите. Според премиера Борисов дтата на изборите вече е решена – 28 март, защото казана дума, хвърлен камък.

Консултациите за провеждане на избори в условия на пандемия при държавния глава започнаха в първите дни на януари месец със среща със здравните власти – здравния министър Костадин Ангелов, главния здравен инспектор Ангел Кунчев и шефа на ваксинационния щаб Красимир Гигов. Румен Радев разговаря след това и със здравни експерти.

На 7 януари Радев се консултира с Обществения съвет към ЦИК за предстоящите избори. След това се срещна с кметове, а разговаря и с Националното сдружение на общините в България. Консултации бяха направени и с Централната избирателна комисия.

След това Румен Радев продължи с извънпарламентарните партии: „Има такъв народ“, „Изправи се.БГ“ и Отровното трио, „Възраждане“.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Велика събота е

Днес православната църква отбелязва Велика събота. Това е последният...

НАТО праща консултантски мисии в Близкия изток и Африка

НАТО обмисля да изпрати консултантски мисии в областта на сигурността...

В Австрия задържаха българин за трафик на нелегални мигранти

Полицията във Фьозендорф, провинция Долна Австрия, спря специално преустроен...

Доброволците от руската армия са пушечното месо в Украйна

Кремъл продължава да използва и затворници

Националната служба за охрана с мерки за сигурност в София на 4 и на 6 май

На 4 май, Велика събота, Националната служба за охрана...

Една година от масовата стрелба в белградско училище

На днешния ден преди една година тринадесетгодишният К. К. откри...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

МНС обмисля да издаде заповед за арест на Нетаняху

Международният наказателен съд обмисля издаването на заповеди за арест...

Бачийски: ПП-ДБ не може да е алтернатива, ако работи с ГЕРБ и ДПС

ПП възникна като формация, която трябваше да бъде алтернатива...

Пропалестински протести започнаха и пред университетитe в Австралия (ВИДЕО)

https://youtu.be/LGj8eTQpDZ4 Стотици излязоха на протест срещу войната в Газа пред...

Главчев потвърждава на среща на Съвета на ОИСР стремежа ни към пълноправно членство

Служебният премиер и министър на външните работи Димитър Главчев...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img