Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Херо Мустафа също заклейми събитията в Капитолия

Американският посланик у нас Херо Мустафа направи официално изявление по повод събитията в Капитолия. Тя определя 6-и януари като мрачен ден за САЩ, а сцените във Вашингтон като насилствен опит за подкопаване на демократичния процес.

Винаги съм се гордяла със силата на американската демокрация и мирният преход във властта, посредством честни избори, е в сърцето на тази демокрация. Шести януари беше мрачен ден за Съединените щати. Ужасните сцени във Вашингтон, на които станахме свидетели, бяха насилствен опит да се подкопае нашия демократичен процес. Това беше погрешно и не показва това, което сме, подчертава Мустафа в позиция, публикувана във „фейсбук“.

Тя заяви, че се присъединявам се към лидерите от целия политически спектър в САЩ и по света в заклеймяването на тези действия.

Свободата на словото и правото на сдружение са изключително важни и ние продължаваме да подкрепяме мирните протести като ключов принцип на демократично изразяване. За щастие посегателството над нашия храм на демокрацията – сградата на Капитолия в САЩ – беше предотвратено и тези, които участваха в този криминален акт, ще бъдат преследвани от закона, изтъкна още американският посланик у нас.

Президентът Тръмп каза, че на 20 януари ще има плавен, нормален и безпроблемен преход на властта към новоизбрания президент Байдън. Демокрацията надделя. Аз съм благодарна за голямата подкрепа от страна на българите, които споделят нашето виждане, че демокрацията е процес, който зависи от силни институции и от хора, имащи куража да ги защитават пред лицето на всяко предизвикателство, отбеляза Херо Мустафа.

Тя е убедена, че Съединените щати ще излязат по-силни и по-мъдри след този тест за демокрацията. Тези от нас, които вярват в демокрацията – в САЩ, в България и по целия свят, трябва да препотвърдят своя ангажимент винаги да я ценят и защитават, допълни американският посланик у нас.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Велика събота е

Днес православната църква отбелязва Велика събота. Това е последният...

НАТО праща консултантски мисии в Близкия изток и Африка

НАТО обмисля да изпрати консултантски мисии в областта на сигурността...

В Австрия задържаха българин за трафик на нелегални мигранти

Полицията във Фьозендорф, провинция Долна Австрия, спря специално преустроен...

Доброволците от руската армия са пушечното месо в Украйна

Кремъл продължава да използва и затворници

Националната служба за охрана с мерки за сигурност в София на 4 и на 6 май

На 4 май, Велика събота, Националната служба за охрана...

Една година от масовата стрелба в белградско училище

На днешния ден преди една година тринадесетгодишният К. К. откри...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

59-годишен донор спаси 2 живота

Трансплантация на бъбрек даде шанс за втори живот на...

„Комерсант“: Кримският мост е бил взривен с ракетно гориво

Руските разследващи държат на маршрута през България

САЩ са купили 81 изтребителя от Казахстан за над 2 млн. долара

Очаква се машините да бъдат прехвърлени в Украйна

ЕС разследва Meta за руската дезинформация преди евроизборите

Очаква се регулаторите на Европейския съюз да започнат разследване...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img