Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Р. Бъчварова: Хората трябва да разберат, че има смисъл от по-строгите мерки

Снимка: БГНЕС

Сегашното въвеждане на новите мерки в България трябва да накара хората в крайна сметка да разберат, че от тях има смисъл. За това призова посланикът на България в Израел Румяна Бъчварова в специално интервю за сутрешния блок на Нова телевизия.

Тя следи всичко, което се случва в България, но не би направила категорични заключения за случващото се в нашата страна. Според нея е много важно да има обективна информация, хората да се чувстват наясно с това, което се случва, за да не се отваря вратата за всички конспиративни теории и фалшиви новини, категорична бе Бъчварова.

Бъчварова отчете, че ситуацията е изключително трудна за целия свят по едно и също време и е много важно отделните държави да се учат от своя опит, да обменят практики и да не повтарят грешките на другите.

Бъчварова разказа в интервюто си как в Израел от над 5 000 заразени с коронавирус хора на ден, властите успели да намалят драстично разпространението на заболеваемостта. Успешният втори локдаун в Израел се отличил с анализ и описание на възможното развитие на епидемията с точни показатели и маркери в преминаване на развитие на заразата, била проведена добра информационна кампания сред населението какво щяло да се случи с прилагане на мерките и кога и как можело да се излезе от втория локдаун в израелската страна. Първите обнадеждаващи резултати в Израел дошли след третата седмица, сподели тя.

По думите ѝ обществото било критично към прилагането на мерките и за това политическият и публичен дебат бил доста широк. Хората в Израел имат по-висока дисциплина, която е третирана при тях чрез участието на момичетата и момчетата в армията. Все още има хора, които недоволстват, но като цяло в Израел хората носят маски или ако не носят правилно маската, любезно им се прави забележка, посочи Бъчварова.

Отварянето в Израел започнало първо с фризьорските салони, след това с детските градини и яслите, после с училищата и накрая с малките магазини. В момента тече процес по пилотно отваряне на големите търговски обекти и моловете и се обсъжда отварянето на музеите. Хората в израелската страна осъзнали, че могли да живеят с по-малко ходене по магазините, да спортуват и да направят нещо за себе си, сподели още Румяна Бъчварова.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Фермери искат гаранционен фонд за преодоляване на загубите при бедствия

Създаване на гаранционен фонд в подкрепа на земеделските стопани...

48 души вече са жертвите след срутването на магистрала в Южен Китай

Броят на загиналите се увеличи до 48, а спасителните...

Тръмп: Париж и Лондон са неразпознаваеми!

Лондон и Париж са "отворили вратите си за джихада",...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Израел загрижен относно възможни заповеди за арест от МНС, свързани с войната в Газа

Израел изрази загриженост относно съобщенията, че Международният наказателен съд може да...

1429 ще са професионалните паралелки в гимназиите следващата учебна година

2374 паралелки в гимназиите са заложени в план-приема за...

13 жертви при израелски удари срещу Рафах

13 души загинаха, а много други бяха ранени при...

The Insider: Взривовете в Чехия, отравянето на Гебрев и една къща за гости в Халкидики

Подразделение 29155 на руското военно разузнаване ГРУ е руски отряд...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img