Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Р. Бъчварова: Хората трябва да разберат, че има смисъл от по-строгите мерки

Снимка: БГНЕС

Сегашното въвеждане на новите мерки в България трябва да накара хората в крайна сметка да разберат, че от тях има смисъл. За това призова посланикът на България в Израел Румяна Бъчварова в специално интервю за сутрешния блок на Нова телевизия.

Тя следи всичко, което се случва в България, но не би направила категорични заключения за случващото се в нашата страна. Според нея е много важно да има обективна информация, хората да се чувстват наясно с това, което се случва, за да не се отваря вратата за всички конспиративни теории и фалшиви новини, категорична бе Бъчварова.

Бъчварова отчете, че ситуацията е изключително трудна за целия свят по едно и също време и е много важно отделните държави да се учат от своя опит, да обменят практики и да не повтарят грешките на другите.

Бъчварова разказа в интервюто си как в Израел от над 5 000 заразени с коронавирус хора на ден, властите успели да намалят драстично разпространението на заболеваемостта. Успешният втори локдаун в Израел се отличил с анализ и описание на възможното развитие на епидемията с точни показатели и маркери в преминаване на развитие на заразата, била проведена добра информационна кампания сред населението какво щяло да се случи с прилагане на мерките и кога и как можело да се излезе от втория локдаун в израелската страна. Първите обнадеждаващи резултати в Израел дошли след третата седмица, сподели тя.

По думите ѝ обществото било критично към прилагането на мерките и за това политическият и публичен дебат бил доста широк. Хората в Израел имат по-висока дисциплина, която е третирана при тях чрез участието на момичетата и момчетата в армията. Все още има хора, които недоволстват, но като цяло в Израел хората носят маски или ако не носят правилно маската, любезно им се прави забележка, посочи Бъчварова.

Отварянето в Израел започнало първо с фризьорските салони, след това с детските градини и яслите, после с училищата и накрая с малките магазини. В момента тече процес по пилотно отваряне на големите търговски обекти и моловете и се обсъжда отварянето на музеите. Хората в израелската страна осъзнали, че могли да живеят с по-малко ходене по магазините, да спортуват и да направят нещо за себе си, сподели още Румяна Бъчварова.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Даниел Митов се отказва от Външно министерство

"Не бива да се превръщам в ябълка на раздора...

Сарафов писа до бившия си заместник да редактира съдебната реформа

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов изпрати до бившия си...

Преди ваканцията депутатите ще гарантират 30% по-високи заплати в армията

Единодушно със 195 гласа "за" парламентът прие на първо...

Опит за атентат срещу петима японски граждани в Пакистан

Петима японски граждани оцеляха след опит за атентат срещу автомобила...

Италианската полиция задържа въоръжен издирван американец на площад „Свети Петър“

Италианската полиция е арестувала миналата седмица "най-издирван" беглец от САЩ,...

Тръмп пита защо Европа не дава повече помощ на Украйна

Бившият президент Тръмп се запита защо европейските нации не предоставят...

САЩ отново предупреждават Израел срещу офанзива в Рафах

Американски служители отново изразиха загриженост пред израелските си колеги относно...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Обвиняват в тероризъм 16-годишния нападател от Сидни

16-годишното момче, арестувано за атака с нож срещу популярен...

Свлачища в Индонезия отнеха живота на 18 души

Свлачища на индонезийския остров Сулавеси убиха най-малко 18 души. Други...

Калин Стоянов още се надява на Шенген по суша до края на 2024 г.

Засилват външните граници със служители на Фронтекс

Христо Грозев се страхува да се върне в България

Разследващият журналист Христо Грозев се страхува да се завърне...

Иран изпрати десетки дронове към Израел (СНИМКИ/ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

https://www.youtube.com/watch?v=fbuhuKhE15Y Иран е изпратил десетки безпилотни летателни апарати към Израел,...

Трима пострадаха при катастрофа край Добрич

Катастрофа е станала на пътя между Добрич и Варна,...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img