Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Въпрос за деменцията на Байдън ядоса говорител на Белия дом

Снимка: (архив) EPA

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер рязко прекъсна интервю във вторник, когато беше попитана от радиоводещия от Северна Каролина Марк Гарисън дали 81-годишният президент на САЩ Джо Байдън страда от деменция, съобщава New York Post. 

Водещият настоя, че „много хора питат и искат да знаят това“. 

Тя заяви, че въпросът е „невероятно обиден“, преди да прекъсне разговора миг по-късно, като кратко пожела на Гарисън „приятен ден.“

Жан-Пиер даде интервюто, докато 81-годишният Байдън пътува до щата, за да бъде домакин на събитие, насочено към здравеопазването, с губернатора на Демократическата партия Рой Купър и вицепрезидента Камала Харис.

Тя припомни, че лекарите на президента дават редовно доклади за неговото здравословно състояние. Също така отчете колко отдаден на работата си е държавният глава. 

Самият Байдън обаче е правил коментари за напредналата си възраст. 

Според проучвания на общественото мнение този въпрос тревожи американците. 

Проучване на ABC News, проведено през април, показа, че 86% от американците смятат, че Байдън е твърде стар, за да се кандидатира за президент, в сравнение с 62%, които казват същото за 77-годишния Тръмп. Проблемът се усложнява от очевидните публични пропуски в паметта на Байдън, включително объркване на държави и настоящи и бивши световни лидери.

Въпреки че все още може да спечели няколко политически точки преди изборите през ноември, напредналата възраст на Байдън ще продължи да хвърля сянка върху кампанията му и може да отблъсне нерешителните избиратели от него.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност (СС) на Руската федерация Дмитрий Медведев определи миналата година като катастрофа факта, че президентът на САЩ Джо Байдън притежава ядрени оръжия.

В канала си Telegram, той посочи като сериозен фактор възрастта на американския лидер.

По думите на Медедев, Байдън е „страдащ от деменция, затънал в семейна корупция“ и в същото време кандидатства за преизбиране като президент на Съединените щати.

spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

AstraZeneca изтегля ваксините си срещу ковид от пазара

AstraZeneca изтегля от пазара ваксините си срещу COVID-19, съобщава...

Нова Конституция затвърди властта на президента на Того

Президентът на Того подписа нова Конституция, премахваща президентските избори,...

Хванаха тираджия с 4,25 промила алкохол край Приморско

Хванаха шофьор на тир с 4,25 промила алкохол край...

Никола Минчев: Казусите с „Да запазим Корал“ и митниците са предизборен фойерверк

Той обясни, че не е присъствал на отписването на Кирил Петков от сдружението

„Алфа Рисърч“: ПП-ДБ донори на националните избори

Големият губещ на европейските избори ще е БСП

Състоянието на блъснатото от кола 3-годишно дете в Бургаско остава тежко

Състоянието на блъснатото от кола 3-годишно дете в айтоското...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

САЩ: Русия използва химическо оръжие в Украйна

В нарушение на международната забрана

Иран освободи екипажа на португалския кораб, свързан с Израел

Хосеин Амирабдолахян, външен министър на Иран Иран освободи екипажа на...

Борисов, Караянчева и Делян Добрев повеждат по две листи за 50-о НС

Водачите на листите на ГЕРБ-СДС за всички избирателни райони:

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg