https://www.gerb.bg/bg

8 българи продължават да са в неизвестност след пожара на ферибот в Йонийско море (ОБНОВЕНА)

Снимка: архив БГНЕС

9 българи бяха в неизвестност след пожара, който избухна на ферибот, плаващ под италиански флаг в Йонийско море, близо до остров Корфу. За това съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР), като по-късно информираха, че по последни данни, актуални към 18.50 ч., продължават са в неизвестност 8 български граждани. 

38 български граждани, които са били на ферибота, ще потеглят за България тази вечер с транспорт, осигурен от техния работодател. За останалите наши сънародници се полагат необходимите грижи.

Посолството ни в Атина е създало кризисен щаб, българският консул от Солун вече е пристигнал на Корфу, където са евакуирани спасените пътници и екипаж. Българското посолство в Атина и генералното ни консулство в Солун са в постоянен контакт с гръцките власти и оказват необходимото съдействие. В Генералното консулство в Солун е осигурено денонощно дежурство, като сънародниците ни могат да се свържат на следните телефони: +30 2310829210 105, +30 2310 869 510.​

До момента не се съобщава за пострадали българи. Не е ясна националността на пострадалите. Стана ясно, че пловдивски шофьор е сред блокираните в горящия ферибот до Корфу. Според съобщението от гръцките власти се издирват още пътници на запалилия се ферибот, които са в неизвестност, съобщи БНР.

По официална информация от Министерството на търговския флот 11 са пасажерите в неизвестност и двама, сред които и един българин, са в гаража на кораба.

В момента отново се провежда спасителна операция по въздух с хеликоптер, за да извадят от гаража двамата пътници.

От гръцка страна няма официална информация, че сред издирваните има български граждани. Местни медии съобщават и за изчезнала жена с българско име и с гръцко гражданство.

Водолази издирват хора във водите на Йонийско море. Два кораба на пожарната продължават с опитите да загасят огъня. Три хеликоптера кръжат над мястото на инцидента и са в готовност да се включат в спасителната операция.

Евакуираните пасажери се намират на остров Корфу. Десет от тях са настанени в болница, те са без опасност за живота.

По последна информация на bTV двамата шофьори, един от които българин, които бяха заседнали в горящия ферибот, са спасени.

spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Коритарова: Първият участък на АМ „Хемус“ готов до края на годината

Премиерът Димитър Главчев увещавал регионалния министър Виолета Коритарова да...

315 загинали и над 1600 ранени след наводненията в Афганистан

Най-малко 315 са вече загиналите и повече от 1600...

ООН поиска спиране на огъня в Газа и увеличаване на хуманитарната помощ

За незабавно спиране на войната между Израел и "Хамас"...

Клетвата на новия президент на РСМ разпали стария конфликт с Гърция

Гордана Силяновска-Давкова положи клетва като първата жена президент на...

Евтим Милошев: България има нужда от редовни правителства

България има нужда да се управлява от редовни правителства,...

САЩ може да спре още оръжейни доставки за Израел при нахлуване в Рафах

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън защити решението да...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Нова полева болница заработи в Газа

Израелските военни съобщиха в събота, че в централната част...

Лондон: Русия направи ракетите АС-23 по-смъртоносни, но скъси обхвата им

Далекобойната авиация на Русия направи своята ракета АС-23 по-смъртоносна, като я оборудва...

Клетвата на новия президент на РСМ разпали стария конфликт с Гърция

Гордана Силяновска-Давкова положи клетва като първата жена президент на...

Премазаха от бой в затвора двойния убиец от дискотека „Соло“

Изтърпяващият от 2 месеца доживотна присъда в Пловдивския затвор...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg
https://www.gerb.bg/bg