https://www.gerb.bg/bg

41-годишният Кристиян Пеев е убит с удар с гира в главата, убиецът му дължал 2000 лв. (ВИДЕО)

29-годишният Веселин Вълчинов, който бе задържан и обвинен за жестокото убийство на 41-годишния софиянец Кристиян Пеев, е осъждан два пъти, но е реабилитиран. Животът на жертвата е бил отнет с удар с тежък тъп предмет – гира – в главата. След това тялото на Кристиян е било разчленено, а останките изхвърлени на различни места в София и на Витоша. Това стана ясно от брифинг на МВР и прокуратурата, в който участваха градският прокурор на София Илиана Кирилова, зам.-градските прокурори Христо Кръстев и Иво Илиев, директорът на СДВР Любомир Николов и зам.-главният секретар на МВР Живко Коцев.

От изявленията им стана ясно, че убийството е извършено в нощта на 8 срещу 9 август в апартамент на столичната ул. „Георги Сава Раковски“, собственост на извършителя.

За пореден път ставаме свидетели на една жестокост, по особено мъчителен начин е отнет един човешки живот. Правителството предприе спешно 15 мерки, които да отговорят на насилието в нашето общество. Прокурорите от СГП, както и ВКП, не сме привърженици на стила на уестърните. Това, което смятаме, че е правилно, е в съзнанието на дееца да бъде ясно, че той ще бъде наказан, т.е. не размерът на наказанието, а това, че ще има един справедлив процес, в хода на който ще бъдат събрани достатъчно доказателства„, заяви градският прокурор Илиана Кирилова.

Веселин Вълчинов е задържан за 72 часа с постановление на прокуратурата, предстои съдът да прецени дали да го остави за постоянно в ареста.

Софийската градска прокуратура ръководи разследването за извършено убийство като първоначално досъдебното производство е било за отвличане и е образувано на 11 август. Тогава в Четвърто РПУ се е явил братовчед на жертвата, който е казал, че от 8 август няма контакт с него и се притеснява. От събраните доказателства се е стигнало до извода, че извършител на убийството е лице с фамилия Вълчинов. Той е привлечен като обвиняем за убийство, извършено по особено жесток начин. За подобно престъпление се предвижда наказание от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна„, обясни зам.-градският прокурор Христо Кръстев.

Колегата му Иво Илиев допълни, че вторият задържан за жестокото престъпление е с повдигнато обвинение за лично укривателство.

В резултат на извършените действия по разследването, органите на МВР достигнаха и до второ лице, което има връзка с извършеното тежко криминално престъпление. Това лице е подпомогнало извършителя да заличи следите от убийството. Това лице не е съучастник и помагач на извършителя на убийството, защото не е участвало в изпълнителното деяние. Лицето разбира за убийството след извършеното престъпление и като приятел на убиеца решава да му помогне да заличат следите. Предвиденото в закона наказание е до 5 години затвор„, добави Илиев.

Разследващите са установили, че Кристиян Пеев е убит с тежък тъп предмет – гира, чрез нанасяне на удар в задната част на главата. След убийството му тялото му е разчленено и изхвърлено на различни места в София и на Витоша.

Директорът на СДВР старши комисар Любомир Николов допълни, че след като братовчедът на жертвата подава сигнал в Четвърто РПУ, криминалистите са установили от видеозаписи, че Пеев и убиецът му влизат заедно на един адрес в София, а излиза само един от тях.

Установихме, че Вълчинов след напускане на жилището още няколко пъти посещава адреса, отново излиза на съмнителни места. Пристъпихме към оперативна работа с него. Когато вече бяхме почти убедени, че това лице е евентуалният извършител на убийството, започнахме да работим по установяване на това дали има съучастник. Извършителят на престъплението се срещна с неустановено до този момент лице, което ни наведе на мисълта, че правят уговорка„, добави Николов.

По думите му убиецът и жертвата са били приятели, като Вълчинов е дължал около 2000 лева на Пеев. Според разследващите неуредените финансови отношения са били и основен мотив за убийството. Двамата мъже са имали и бизнесплан, който е бил за търговия с криптовалута.

Зам.-градският прокурор Христо Кръстев допълни, че 29-годишният Веселин Вълчинов е бил осъждан в миналото два пъти, но към днешна дата е реабилитиран. Към 2009 г. е имал присъда за повреждане на чужда вещ, а към 2013 г. за нанасяне на телесна повреда. По време на разпитите убиецът е давал разнопосочни обяснения и версии, които са проверени и не отговарят на истината.

Разследването по случая продължава.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Саркози: Решението на Макрон за предсрочни избори хвърля Франция в хаос

Неочакваното решение на френския президент Еманюел Макрон да разпусне...

Украйна остана доволна от мирната среща в Швейцария

Позицията на Киев е взета под внимание в заключителното...

„Левицата“ е готова за диалог за консолидиране на левите формации

Главната причина за изключително ниската избирателна активност от 34%...

Радан Кънев не вижда политическо бъдеще за ПП-ДБ в сегашния им вид

Коалицията между ПП-ДБ във вида, в който е, няма...

ТЕЦ „Бобов дол“ отново не работи

ТЕЦ "Бобов дол" отново спря работа, съобщава БНР. Изпълнителният директор на...

САЩ потвърдиха евакуацията на екипажа от ударения от хусите кораб край Йемен

Съединените щати спасиха екипажа от гръцкия кораб, плаващ под...

Димитър Главчев порица „грубата безотговорност“ на Русия за Запорожката АЕЦ

Бъдещето на ядрената енергия зависи от нашата споделена отговорност...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Иран осъди критиките на Г-7 за ядрената си програма

Иран призова Г-7 да се дистанцира от "разрушителните политики...

Испански прокурори не приемат амнистията и за кражба на държавни средства

Испанските прокурори, които водят дело срещу каталунски сепаратистки лидери,...

Вижте къде Неизбежния Караколев излови ПП след изборния крах и кой му открадна микрофона

https://www.youtube.com/watch?v=61bUVSSkUhc&ab_channel=%D0%9D%D0%B5%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%B5%D0%B6%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D0%9A%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B2 Журналистът Николай Караколев пак пострада, докато се опита да...

Александър Маринов очаква появата на нова политическа сила на хоризонта

В България ще се появи нова мощна политическа сила,...

Социалдемократите печелят евроизборите в Швеция

Шведската социалдемократическа работническа партия печели изборите за Европейски парламент...

Уморен ватман и дупки по релсите – причина за дерайлирал трамвай в София

Ватманът, който е карал дерайлиралия трамвай, е бил 7...

„Изворът на белоногата“ се падна на десетокласниците, явили се на НВО

Десетокласниците, които се явиха на национално външно оценяване (НВО)...

Мексико прие противоречив закон за амнистията

Мексико прие два противоречиви закона, които увеличават възможността на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg