https://www.gerb.bg/bg

30 секунди преди да се разбие, самолетът на Пригожин не показвал проблем на радарите

Снимка: EPA

Самолетът, на който се смята, че е пътувал шефът на ЧВК „Вагнер“ Евгений Пригожин, не е показавал никакви признаци на проблем до рязкото си спускане надолу в последните 30 секунди. Това сочат данни от проследяването на полета, съобщава „Ройтерс“.

Руската авиационна агенция „Росавиация“ обяви, че Пригожин, който ръководи прекратения бунт в Русия през юни, е бил един от десетимата души на борда на падналия Embraer Legacy 600.

Самолетът е изпълнявал полет от Москва за Санкт Петербург, когато се е разбил близо до село Куженкино в Тверска област, съобщи руското министерство на извънредните ситуации.

В 15:19 часа местно време самолетът направи „внезапна низходяща вертикала„, посочи Иън Печеник от специализирания сайт Flightradar24. По негови думи в рамките на около 30 секунди самолетът се е снишил с повече от 8000 фута от крейсерската си височина от 28 000 фута.

Каквото и да се е случило, се е случило бързо„, отбеляза Печеник.

Може да са се опитвали да овладеят самолета след случилото се, каквото и да е то„, предположи той. Преди рязката му загуба на височина обаче е нямало „никакви признаци, че става нещо нередно с този самолет„.

Видеозапис показва как самолетът се спуска бързо с нос, насочен почти отвесно надолу, а зад него има облак дим или пара.

Руските следователи започнаха наказателно производство за установяване на случилото се. Анонимни източници предположиха, че самолетът е бил свален от една или повече ракети земя-въздух.

Бразилският производител на самолети Embraer SA заяви, че през последните години не е осигурявал никакво обслужване или поддръжка на самолета, разполагащ с около 13 места.

Компанията увери, че е спазила международните санкции, наложени срещу Русия. Луксозният самолет е идентифициран на Flightradar24 с регистрация RA-02795 – същият като самолета, който превози Пригожин до Беларус след бунта.

Сайтът за проследяване на полети Flightradar24 за последно е засякъл местоположението на самолета в 15:11 часа местно време. Заглушаването или смущенията в района вероятно са забавили събирането на допълнителни данни за локацията.

От Flightradar24 посочват, че самолетът е преминал през поредица от изкачвания и спускания от няколко хиляди фута всяко за повече от 30 секунди преди последното си катастрофално спускане. Окончателните данни за самолета са регистрирани от сайта в 15:20 часа.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Опозицията в СОС очаква или оставка, или уволнение заради Патриарха

ГЕРБ иска и извънредно заседание на градския парламент

Хуманитарни камиони се придвижват към Газа през временния кей на САЩ

Камиони превозващи хуманитарна помощ, са започнали да се придвижат...

Лекарите обсъждат дали да транспортират Роберт Фицо до Братислава

Словашките лекари ще обсъдят възможността за транспортирането на премиера...

Северна Корея пак изстреля балистични ракети

Северна Корея изстреля множество балистични ракети с малък обсег...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Италианската полиция разкри измамна схема с данъчни кредити

Италианската полиция разкри измама за милиарди евро за получаване...

Валентин Колев: Нелепи са твърденията, че цената на тока ще скочи от 1 юли

Твърденията на служебния министър на енергетиката Владимир Малинов, който...

Атентатът срещу Роберт Фицо – общоевропейски симптом?

Атентатът срещу премиера на Словакия Роберт Фицо е общоевропейски...

Държавните университети затварят врати на 20 май в знак на протест

Протестните действия могат да прераснат в блокиране на пътища, предупреждава Съветът на ректорите

Още едно дете е прието в болница след хранително отравяне в Сливен

В детското отделение на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в...

Над 300 са вече жертвите от наводненията в Афганистан

Повече от триста души са загинали в тежкитe наводнения...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg