Зеленски призовава Русия да бъде обявена за държава терорист

Екип на News24sofia.eu
Views 28727
0 0
Снимка архив: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

След руските атаки срещу критична инфраструктура в Украйна президентът Володимир Зеленски призова пред Съвета за сигурност на ООН за ново, още по-строго, осъждане на Москва.

Русия трябва ясно да бъде обявена за терористична държава, поиска Зеленски чрез видео пред органа в Ню Йорк. Заседанието на Съвета се състоя в кратък срок по-рано по искане на Зеленски, пише Der Standard.

Атаките срещу критичната инфраструктура, довели до широкомащабни прекъсвания на електрозахранването, са „престъпления срещу човечеството„, заяви Зеленски. Той призова за по-голяма подкрепа на противовъздушната отбрана на Украйна и поиска експертни екипи на ООН да разследват щетите.

Призивът на Зеленски, но и атаките от страна на Русия дойдоха само часове, след като ЕП призна и включи Руската федерация в списъка с държави, спонсори на тероризма.

По-рано пратеникът на ООН по политическите въпроси Розмари Дикарло остро осъди атаките срещу критичната инфраструктура. „Подобни нападения са забранени от международното право в областта на правата на човека и отговорните за нарушенията трябва да бъдат подведени под отговорност.“

Президентът на Франция Еманюел Макрон също определи руските атаки срещу електроснабдяването и водоснабдяването на Украйна като военни престъпления, които трябва да имат последствия.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

335 снегорина чакат първия сняг в София

335 снегорина имат готовност за зимното почистване на София. Това заяви директорът на Столичния инспекторат Ивайло Иванов, цитиран от БНТ. Той посочи, че са определени 55 точки в столицата, откъдето да тръгва тежката техника, за да може почистването да става по-лесно. Иванов допълни, че договори за зимното почистване са сключени […]