https://www.gerb.bg/bg

Зеленски призовава Русия да бъде обявена за държава терорист

Снимка архив: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

След руските атаки срещу критична инфраструктура в Украйна президентът Володимир Зеленски призова пред Съвета за сигурност на ООН за ново, още по-строго, осъждане на Москва.

Русия трябва ясно да бъде обявена за терористична държава, поиска Зеленски чрез видео пред органа в Ню Йорк. Заседанието на Съвета се състоя в кратък срок по-рано по искане на Зеленски, пише Der Standard.

Атаките срещу критичната инфраструктура, довели до широкомащабни прекъсвания на електрозахранването, са „престъпления срещу човечеството„, заяви Зеленски. Той призова за по-голяма подкрепа на противовъздушната отбрана на Украйна и поиска експертни екипи на ООН да разследват щетите.

Призивът на Зеленски, но и атаките от страна на Русия дойдоха само часове, след като ЕП призна и включи Руската федерация в списъка с държави, спонсори на тероризма.

По-рано пратеникът на ООН по политическите въпроси Розмари Дикарло остро осъди атаките срещу критичната инфраструктура. „Подобни нападения са забранени от международното право в областта на правата на човека и отговорните за нарушенията трябва да бъдат подведени под отговорност.“

Президентът на Франция Еманюел Макрон също определи руските атаки срещу електроснабдяването и водоснабдяването на Украйна като военни престъпления, които трябва да имат последствия.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

СИГНАЛ ДО News24sofia.eu! Педофил ли е лицето Димитър Димов? (СНИМКИ)

Скандален сигнал поучи Информационна агенция News24sofia.eu от наша читателка,...

Катастрофа затрудни движението по бул. „Шести септември“ в Пловдив

Катастрофа между две леки коли затруднява движението по бул....

ЦИК официално обяви новите български евродепутати

Централната избирателна комисия (ЦИК) прие на свое заседание днес...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Отново проблем с попълването на изборните протоколи (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

Отново имаше голямо неразбиране в попълването на протоколите след...

Хванаха млад шофьор, седнал зад волана след коктейл от наркотици

Хванаха млад шофьор, седнал зад волана след коктейл от...

Кои са „Величие“?

Партия "Величие" е създадена с цел да защити създаденото от...

Поляк е задържан за нападение над премиера на Дания

По време на ареста той е бил под въздействието на алкохол и наркотици

ПП-ДБ са загубили между 40-50%, според анализатор

ПП-ДБ са загубили между 40-50% от избирателите си и...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg