Зеленски наложи санкции на Асад за 10 години

Екип на News24sofia.eu
Views 858
0 0

Украинският президент Володимир Зеленски наложи санкции срещу сирийския си колега Башар Асад, съобщи УНИАН.

Както се отбелязва в указа на Зеленски, публикуван на уебсайта на президентската канцелария, санкциите срещу Асад ще бъдат в сила 10 години. Те включват заключване на активи, ако има такива, както и забрана на всяка търговска дейност и т.н.

Санкции бяха наложени и срещу 70-годишния сирийски премиер Хюсеин Арнус и външния министър Фейсал ал Микдад. Общо в санкционния списък има 300 души. Сред тях са трима сирийци, руснаци и един украинец от Крим, който има и руско гражданство.

Според втория анекс са наложени санкции и срещу 141 юридически лица, включително две от окупирания Крим – Автономната организация с нестопанска цел Институт по морско приборостроене и роботика и Евпаторийският авиационен ремонтен завод.

Припомняме, че на 15 март Асад посети Русия. На 16 март той се срещна с руския си колега Владимир Путин. 

Асад обяви, че би приветствал всяко предложение от руска страна за създаване на нови военни бази и за увеличаване на броя на руските войски в Сирия. Той настоя, че военното присъствие на Русия в Сирия не трябва да бъде временно.

Русия поддържа значително военно присъствие в Сирия и е близък съюзник на Асад, чоето правителство подкрепя в продължаващата от години гражданска война в страната, като нанася удари по райони, контролирани от опозицията.

Военната подкрепа на Москва за Асад му помогна да обърне хода на войната, започнала през 2011 г. като продемократично движение.

Асад посочи, че двете страни планират да подпишат споразумение за икономическо сътрудничество през следващите седмици.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Управляващите в Шотландия разтърсени от скандали преди избора на лидер

Кампанията за смяна на Никола Стърджън като лидер на Шотландската национална партия (ШНП) и първи министър на Шотландия прерасна в истински хаос и оставки на двама високопоставени фигури само за 24 часа, съобщи „Евронюз“. В събота влиятелният главен изпълнителен директор Питър Мърел подаде оставка. Това се наложи, след като стана ясно, че е […]