https://www.gerb.bg/bg

Застреляха жена при опита ѝ за въоръжено нападение в църква в САЩ

Снимка: EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF

Двама служители на реда в Хюстън, щата Тексас, САЩ, които не са били на служба по това време, са застреляли жена, открила стрелба в неделя в църквата „Лейкууд“, съобщава „Ройтерс“.

Жена на около 30 години е влязла малко преди 14 часа местно време, въоръжена с пушка и придружена от дете на около 5 години. Тя е започнала да стреля.

Двама души са ранени, включително детето, което е било със стрелеца. Детето е откарано в детската болница в Тексас и е в критично състояние, казаха служители. Мъж на около петдесет години е по-леко ранен в крака и е в местна болница.

Властите казаха, че работят, за да разберат връзката и мотивите на стрелеца. Все още се изяснява кой е застрелял детето в кръстосания огън.

Жената е заплашила, че има бомба, което накара властите да претърсят раницата и автомобила ѝ. Не са открили експлозиви.

Това е една от най-големите евангелски църкви в САЩ, ръководена от телеевангелиста Джоел Остийн. Разположена в бившата спортна арена на Хюстън Рокетс на Националната баскетболна асоциация, побира над 40 000 богомолци през уикенда. Остийн е един от най-богатите и популярни пастори и проповедници на евангелието на просперитета в Съединените щати.

Не разбираме защо се случват тези неща, но Бог контролира, каза Остийн пред репортери в неделя. Ще останем силни. Ще продължим да вървим напред.“

Припомняме, че това е поредно въоръжено нападение в САЩ от началото на годината.

Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп заяви по време на речта си пред членове на Националната оръжейна асоциация НРА в Харисбърг, Пенсилвания, че когато бъде преизбран, всяка една атака на Байдън срещу собствениците и производителите на оръжия ще бъде прекратена още през първата му седмица на поста.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Папата отново призова за преговори за мир в Украйна

Папа Франциск в интервю за журналисти от американската телевизионна...

Жертви и ранени при сблъсък между лодки в Канада

Причините за инцидента се изясняват

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Ирландия признава Палестина като независима държава до края на май

Ирландия ще признае палестинска държава преди края на този...

Израелските танкове са достигнали до жилищни райони на Рафах

Израелските танкове са достигнали до жилищни райони на град...

САЩ внимателно следят Иран

Този уикенд президентът на САЩ Джо Байдън е на...

Иззеха общо 40 000 къса цигари без бандерол във Видинско

Водачите по двата отделни случая са арестувани

Спипаха в хотел в центъра на София мъж с 10-годишна присъда в Турция

В София е арестуван 40-годишен мъж, издирван от турските...

Опозицията в СОС очаква или оставка, или уволнение заради Патриарха

ГЕРБ иска и извънредно заседание на градския парламент

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg