За Костов политиците се боят да кажат позиция за войната в Украйна и оставката на Гешев

Views 8852
0 0

Не ми е ясно коя партия къде застава по въпроса дали да бъде свален и поставен под търсене на наказателна отговорност Иван Гешев, или да се изтеглят ли всички руски войски от всички украински територии, за да спре войната.“.

Това заяви пред БНР бившият премиер (1997-2001 г.) Иван Костов ден след предсрочните парламентарни избори за 48-мо народно събрание.

Нямам ясна представа за позиционирането на политическите партии по отношение на ключови проблеми на страната. Най-важните и най-лесни за формулировка са тези, свързани с войната, която Путин води срещу Украйна, и за липсата на върховенство на законите в България„, каза Костов.

Според него е естествено по време на дебатите преди изборите партиите да укриват как се позиционират по тези въпроси, защото могат да загубят избиратели. От друга страна не е ясно защо избирателите и журналистите не си поставят за задача да накарат партийните лидери да определят ясно политиката си.

Боят се, защото не си познават избирателите, не ги знаят какво мислят. Защото са отчуждени, превърнали са се в един далеко от хората елит, който не е сред тях„, каза Костов без да уточнява дали и той няма принос за това.

Така и не разбрах какво спечели „Демократична България“ от участието си в предходното правителство„, каза Костов. Според него ДБ ще бъде напълно унищожена от евентуална коалиция с ГЕРБ и ДПС.

По думите му от „Продължаваме промяната“ дължат отговор защо се стигна до този резултат на изборите.

Най-острият проблем на страната е, че мафията се консолидира и създаде собствена йерархична пирамида, в която издигна на върха свои представители и така престана вече да бъде мафия. Мафиотската пирамида наложи на всички своите правила. От това дойдоха много от процесите на разпад в обществото„, подчерта бившият премиер.

Според него сега тези, които свалиха правителството на Кирил Петков, могат да поемат сега управлението на страната.

Тази възможност беше казана от Кирил Петков. ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ са искали да управляват, щом са свалили другите, сега да вземат и да направят управление. … ДПС е много фалшива либерална партия, не споделят никаква либерална ценност. За ГЕРБ не е ясно на каква позиция е, след като направи този газопровод, за да обслужи Путин. Те са партии на статуквото, а партиите на статуквото са били винаги компромисни по отношение на Путин, дори са се опитвали да колаборират с него„, каза Костов.

Според него „Вождът на „Възраждане“ Костадин Костадинов единствен се позиционира ясно по всички въпроси, заемайки политически позиции, което не чухме от другите.“.

По думите му лидерът на БСП Корнелия Нинова въобще не може да си позволи да заеме позиция. Да не говорим за ИТН, които може би и не знаят, че трябва да заемат позиция„, каза Костов.

Той прогнозира, че всички политици да се изпокрият и никой да не смее да управлява.

Колкото и да се пъчат и да говорят колко голяма експертиза имат ГЕРБ, имайки предвид боязливостта на техния лидер – той си дава ясна сметка, че не може да се справят с тази ситуация, в която се намира страната – много бързо ще загубят тази преднина и ще се окажат не в кондиция да спечелят местните избори. Тогава би паднало правителството им, ако го направят„, обясни бившият премиер.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

18-годишен се напи и открадна колата на кмет в Добричко

Повдигнаха обвинение на 18-годишен младеж, откраднал автомобил в пияно състояние в село в Добричко. Деянието е извършено при условията на повторност. Младежът вече бил осъждан за същото през 2020 г., когато все още бил непълнолетен. Вчера обвиняемият се намирал в село Черна. Там той забелязал автомобил, паркиран пред частен дом, […]