Реклама

spot_img

За Костов политиците се боят да кажат позиция за войната в Украйна и оставката на Гешев

Не ми е ясно коя партия къде застава по въпроса дали да бъде свален и поставен под търсене на наказателна отговорност Иван Гешев, или да се изтеглят ли всички руски войски от всички украински територии, за да спре войната.“.

Това заяви пред БНР бившият премиер (1997-2001 г.) Иван Костов ден след предсрочните парламентарни избори за 48-мо народно събрание.

Нямам ясна представа за позиционирането на политическите партии по отношение на ключови проблеми на страната. Най-важните и най-лесни за формулировка са тези, свързани с войната, която Путин води срещу Украйна, и за липсата на върховенство на законите в България„, каза Костов.

Според него е естествено по време на дебатите преди изборите партиите да укриват как се позиционират по тези въпроси, защото могат да загубят избиратели. От друга страна не е ясно защо избирателите и журналистите не си поставят за задача да накарат партийните лидери да определят ясно политиката си.

Боят се, защото не си познават избирателите, не ги знаят какво мислят. Защото са отчуждени, превърнали са се в един далеко от хората елит, който не е сред тях„, каза Костов без да уточнява дали и той няма принос за това.

Така и не разбрах какво спечели „Демократична България“ от участието си в предходното правителство„, каза Костов. Според него ДБ ще бъде напълно унищожена от евентуална коалиция с ГЕРБ и ДПС.

По думите му от „Продължаваме промяната“ дължат отговор защо се стигна до този резултат на изборите.

Най-острият проблем на страната е, че мафията се консолидира и създаде собствена йерархична пирамида, в която издигна на върха свои представители и така престана вече да бъде мафия. Мафиотската пирамида наложи на всички своите правила. От това дойдоха много от процесите на разпад в обществото„, подчерта бившият премиер.

Според него сега тези, които свалиха правителството на Кирил Петков, могат да поемат сега управлението на страната.

Тази възможност беше казана от Кирил Петков. ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ са искали да управляват, щом са свалили другите, сега да вземат и да направят управление. … ДПС е много фалшива либерална партия, не споделят никаква либерална ценност. За ГЕРБ не е ясно на каква позиция е, след като направи този газопровод, за да обслужи Путин. Те са партии на статуквото, а партиите на статуквото са били винаги компромисни по отношение на Путин, дори са се опитвали да колаборират с него„, каза Костов.

Според него „Вождът на „Възраждане“ Костадин Костадинов единствен се позиционира ясно по всички въпроси, заемайки политически позиции, което не чухме от другите.“.

По думите му лидерът на БСП Корнелия Нинова въобще не може да си позволи да заеме позиция. Да не говорим за ИТН, които може би и не знаят, че трябва да заемат позиция„, каза Костов.

Той прогнозира, че всички политици да се изпокрият и никой да не смее да управлява.

Колкото и да се пъчат и да говорят колко голяма експертиза имат ГЕРБ, имайки предвид боязливостта на техния лидер – той си дава ясна сметка, че не може да се справят с тази ситуация, в която се намира страната – много бързо ще загубят тази преднина и ще се окажат не в кондиция да спечелят местните избори. Тогава би паднало правителството им, ако го направят„, обясни бившият премиер.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Посланикът на Украйна в България: Военната помощ не е достатъчна

Украйна е благодарна на Народното събрание и на правителството...

Николай Денков: Русия не може да спечели тази война

На тази дата, точно преди две години, осъмнахме с...

Четирима западни лидери пристигнаха в Киев за втората годишнина на войната

Четирима западни лидери - министър-председателите на Италия, Канада и Белгия...

Две години руска инвазия в Украйна, а светът още няма отговор

Светът втора година вече живее с новините от една...

САЩ свалили ракети и дронове на хусите в Йемен и Червено море

Американските военни съобщиха в петък, че са унищожили дронове и...

Канада налага още санкции на Русия

Канада санкционира още 10 руски длъжностни лица и бизнесмени...

9 жертви след пожара във Валенсия

Най-малко девет души са загинали при пожара, който в четвъртък пламна...

Иран отрече да доставя ракети на Русия

Иран отрече в петък, че е предоставил балистични ракети...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

9 жертви след пожара във Валенсия

Най-малко девет души са загинали при пожара, който в четвъртък пламна...

САЩ извършили 5 удара срещу хусите в Йемен

Съединените щати са извършили пет удара за самоотбрана в...

Зеленски иска разговори с Полша и ЕС за фермерските блокади

Той настоява за единство в лицето на руската агресия

Руските войски натискат пак при Авдеевка

Украинските сили са свалили десет дрона тази нощ

САЩ предупредиха Иран да не праща ракети на Русия

Администрацията на американския президент Джо Байдън в четвъртък предупреди...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img