Висш британски политик е на визита в София

Views 1971
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Британският министър за Европа и Северна Америка Джеймс Клевърли ще посети България на 10 и 11 март. Това съобщиха от посолството на Великобритания у нас, цитирано от БТА.

По време на посещението си Клевърли ще потвърди подкрепата на Обединеното Кралство за съюзника на НАТО – България. Визитата демонстрира солидарност с България в усилията ѝ за подкрепа на Украйна и търсенето на отговорност от Русия.

Предвидени са срещи на Клевърли с редица високопоставени представители на българското правителство, включително с външния министър Теодора Генчовска, вицепремиера и министър на финансите Асен Василев и министъра на отбраната Драгомир Заков.

Клевърли ще участва и в дискусия с парламентарната комисия по външна политика и ще обсъди борбата с руската дезинформация с представители на българското правителството.

Джеймс Клевърли ще бъде домакин на работна закуска с ЛГБТИ+ защитници на правата на човека и ще обсъди подкрепата на Обединеното кралство за тази общност, борбата с престъпленията от омраза, борбата с дезинформацията, както и предстоящата конференция на Обединеното кралство „Safe to Be Me“.

Правителството на Обединеното кралство работи в тясно сътрудничество с България за споделяне на експертен опит в борбата с фалшивите новини, разпространявани от Русия към международни аудитории.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Русия не спира с ракетните удари в Украйна

Тревожна нощ