„Възраждане“ се оплака от цензура на работната група в МС за Covid мерките

Експертите от МС не искали да ги снимат

Views 8614
0 0
Снимка: Facebook / Костадин Костадинов

Работната група за и против зеления сертификат започна работа. Деян Николов от „Възраждане“ обясни на брифинг в парламента, че срещата е приключила предсрочно.

Неизвестна жена влязла в сградата на Министерския съвет и казала на работната група да спре живото излъчване, инициирано от „Възраждане“. 15-20 минути се водил спор за излъчването.

От „Възраждане“ все пак излъчиха на живо във Facebook началото на заседанието и посочиха, че държат на прозрачност. Експертите от Министерския съвет обаче възразиха, че не желаят и не са давали съгласие да бъдат излъчвани онлайн. Те предложиха да има запис на диктофон, но не и с камера.

Нямахме предварителна уговорка да няма излъчване, подчерта Николов, според когото няма проблем да има прозрачност. Проф. Радка Аргирова еднолично решила да прекрати срещата, допълни той.

От „Възраждане“ очакват становището на премиера Кирил Петков.

Ние се събрахме там, за да не се събират хората по площадите, обяви и доц. Атанас Мангъров.

Според него някои хора искали казаното там да не се чуе от широката аудитория. Лидерът на партията Костадин Костадинов се закани, че веднага ще търси разговор с Кирил Петков и проф. Радка Аргирова.

След като не се стигна до разбирателство, координаторът на работната група проф. Радка Аргирова, която е и съветник на премиера Кирил Петков по въпросите на пандемията от COVID-19, обяви, че представителите на МС си тръгват. Искаме да разговаряме с вас и нищо повече, уточни тя и минути по-късно прекрати заседанието.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

12 заведения в столицата санкционирани за неспазване на мерките

От вчера влязоха в сила новите мерки против разпространението на коронавируса. Една от тях е заведенията да работят с капацитет от 50% и с работно време до 22:00 часа. Ресторантите и нощните клубове изказаха неодобрението си срещу новите мерки и обявиха бойкот. От браншовите асоциации на ресторантьорите намират новите правила […]