https://www.gerb.bg/bg

Вътев отиде при зърнарите – те разляха мляко насред нивата

Министър Вътев и председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Илия Проданов, който подаде оставка като съветник в МЗХ, откриват жътвата в Русенско, юни тази година

Министърът на земеделието Кирил Вътев се срещна с представители на зърнопроизводителите, които протестират втори пореден ден след решението на НС да вдигне забраната за внос на зърно от Украйна. Вътев бе посрещнат с бурно освиркване и призиви за оставка. В знак на недоволство протестиращите изляха мляко насред нивата.

Той заяви, че ситуацията е сложна и трябва да се намерят правилните решения. Министърът повдигна темата за петте искания, поставени от протестиращите.

По думите му парите за пропаднали площи вече са осигурени. Министърът подчерта, че са осигурени и 150 млн. лв. както и допълнителни 63 млн. лв. в помощ на производителите. Вътев посочи, че страната ни разполага с един месец, за да определи количеството зърно от Украйна, което можем да допуснем в страната.

По отношение на помощта de minimis има остатък, който се разработва, за да може да бъде пуснато и да бъдат платени парите след подаване на заявления. Всички премиери на погранични държави, включително Денков, водят преговори с премиера на Украйна„, обясни Вътев.

В крайна сметка двете страни постигнаха съгласие за провеждането на среща, на която да присъстват министърът на финансите и премиерът Николай Денков. Протестиращите зърнопроизводителите ще формират контактна група.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

СИГНАЛ ДО News24sofia.eu! Педофил ли е лицето Димитър Димов? (СНИМКИ)

Скандален сигнал поучи Информационна агенция News24sofia.eu от наша читателка,...

Катастрофа затрудни движението по бул. „Шести септември“ в Пловдив

Катастрофа между две леки коли затруднява движението по бул....

ЦИК официално обяви новите български евродепутати

Централната избирателна комисия (ЦИК) прие на свое заседание днес...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

САЩ налагат санкции на търговски посредници на хусите

Държавният департамент на Съединените щати обяви санкции срещу лица,...

Световните цени на храните продължават да растат

Световният индекс на цените на храните на ООН се...

Градушка с размер на лешник падна в Бургаско

Гръмотевична буря с градушка се разрази над Бургаско, съобщава БНТ. Засегнат...

Потвърдените жертви от пожара в Кувейт се увеличават до 49

Потвърдените жертви при пожара в Кувейт вече са 49,...

Възрастна жена почина след ухапване от куче

Възрастна жена от Вълчедръм почина след ухапване от куче, съобщиха от...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg