Управител на НЗОК ще се избира в по-дълъг срок

Views 765
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Комисията по здравеопазване в парламента прие промени по избора на управителя на НЗОК. Той ще се избира вместо в срок от 30 дни след оставка на предходния – не по-късно от 6 месеца.

Д-р Антон Тонев от „Продължаваме промяната“ смята промяната за адекватна. Костадин Ангелов от ГЕРБ протестира, че законово ще е затруднение, а решението е строго законодателно.

Зам.-министърът на здравеопазването Александър Златанов коментира, че това е закон, при който се позволява временно и.д. да се замества от държавен служител в НЗОК след заповед.

Юристът на Комисията не е съгласен, а предлага да се уреди в наредбата за управление на НЗОК.

Изненадващо миналата седмица управителят на НЗОК Петко Салчев бе отстранен по предложение на назначилите го – квотата на ГЕРБ в парламента. В момента Касата се управлява от и.д. директор Йорданка Пенкова.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Айя Йоргова

Айя Йоргова се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2019 година.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Главният прокурор: Nexo се е използвал от Хамас, 23 транзакции са от руската борса

„Българската прокуратура не се занимава с разследване на финансиране на партии и политици. За съжаление, за разлика от САЩ, в България не се приема закон за лобизма„. Това заяви главният прокурор Иван Гешев по време на изслушването си в правна комисия относно скандала Nexo. Той обясни, че това е едно […]