https://www.gerb.bg/bg

Трима загинали в Одеса, след дронове издирват хора и в Днепър

Снимка: (архив) EPA

Вечерта на 22 февруари руските войски са атакували Одеска област с безпилотни самолети тип „Шахед“, съобщава УНИАН. Има данни за ранени.

Няколко часа в района е продължила въздушната тревога.

Началникът на Одеското регионално военно управление Олег Кипер говори за последствията от вражеската атака. По думите му пожар е избухнал в обект на гражданската инфраструктура в Одеса.

Трима станаха загиналите тази нощ в Одеса, след като руски дрон успя да преодолее противовъздушната отбрана и нанесе удар по търговски обект в черноморското пристанище. Първоначално украинските служби за един загинал човек, но по-късно под развалините бяха открити телата на още двама души.

Ударът на дрона освен разрушения е предизвикал и пожар.

Спасителните групи са извадили от развалините една жена, служител на охраната на обекта.

Освен атаката към Одеса, местните власти съобщиха и за попадение на дрон камикадзе в Днепър – засегната е многоетажна кооперация. Пострадали са четирима души, като спасителната операция продължава и в момента. Вероятно е броят на пострадалите да се увеличи.

Руските войски ще навлязат много по-навътре в Украйна, като превземат южния град Одеса и може дори един ден да настъпят към столицата Киев, каза по-рано бившия руски президент Дмитрий Медведев.

Къде трябва да спрем? Не знам„, каза Медведев, сега заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, в интервю за руски медии. „Ще трябва да работим много здраво и много сериозно„.

Ще бъде ли Киев? Да, вероятно трябва да бъде Киев. Ако не сега, то след известно време, може би в друга фаза от развитието на този конфликт.“

Руските войски бяха отблъснати от Киев през първите седмици на широкомащабната война, която Путин започна през февруари 2022 г. Те не представляват текуща заплаха за украинската столица, въпреки че тя често е подлагана на ракетни и дронови атаки.

Но коментарите на Медведев изглежда отразяват нарастващото доверие в Москва относно хода на конфликта. В навечерието на своята втора годишнина украинските сили са числено превъзхождани от руските, а голям нов пакет от помощ за Киев беше задържан в Конгреса на САЩ.

Медведев каза, че Русия също иска да превземе черноморското пристанище Одеса.

Одеса, върни се у дома. Чакаме Одеса в Руската федерация заради историята на този град, какви хора живеят там, на какъв език говорят. Това е нашият руски, руски град„, каза Медведев.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

МОН предлага по-голяма зимна за ваканция за сметка на 4 други почивни дни

Две по-дълги ваканции през новата учебна година предлага Министерството...

Костадинов: Съдебната реформа отиде в кошчето

Това, че съдебната реформа отиде в коша за боклук...

Системата на Центъра за градска мобилност в София се срина

Системата на Центъра за градска мобилност в София се...

КС отмени съдебната реформа и се раздели за правомощията на президента

Конституционният съд се произнесе с решение по конституционно дело...

Парламентът даде мандат за ускоряване приемане на еврото в България

Депутатите приеха проект на решение за ускоряване и завършване...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Софиянци от два квартала излязоха на протест срещу изграждането на 16-етажна сграда

Жителите на столичните квартали "Средец" и "Оборище" излязоха на...

Палестина приветства решението в Хага за израелските селища

Палестинското президентство приветства решението, издадено в петък от Международния...

Какво да очакваме от втория мандат на Урсула фон дер Лайен

В четвъртък Европейският парламент гласува със значителна преднина за...

Никарагуа осъди санкциите и действията на НАТО срещу Русия

Президентът на Никарагуа Даниел Ортега осъди санкциите, наложени срещу...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg