https://www.gerb.bg/bg

Тръмп води пред Байдън в ключови щати

45-ият президент на САЩ Доналд Тръмп, снимка: EPA/SHAWN THEW

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп има значителна преднина пред настоящия държавен глава Джо Байдън в пет от шестте най-важни щата. Това показват резултатите от проучване на нагласите за следващите президентски избори в страната на New York Times-Siena College, публикувано в неделя.

Тръмп води пред Байдън с цели 10 точки в Невада, шест точки в Джорджия, пет точки в Аризона и Мичиган и четири точки в Пенсилвания. Единствената преднина на Байдън е в Уисконсин, където той бие Тръмп с две точки.

Припомня се, че Байдън победи Тръмп във всичките шест щата по време на изборите през 2020 г. Комбинирането на анкетите във всичките шест щата дава на Тръмп преднина от 48-44 проента пред Байдън.

Проучването на NYT-Siena College анкетира 3662 регистрирани избиратели в шестте щата от 22 октомври до 3 ноември.

Проучването приписва лошото представяне на Байдън на липсата на увереност поради възрастта му. Сред поддръжниците на самия Байдън 54% все още казват, че той е твърде стар за поста.

Гласоподавателите считат, че Тръмп управлява по-добре икономиката, външната политика и имиграцията.

Представянето на Тръмп се дължи и на безпрецедентните нива на подкрепа от страна на чернокожите гласоподаватели, с рекордните 22% от демографската страна, която подкрепя Байдън в шестте щата, според NYT.

В момента Тръмп държи убедителна преднина на първичните избори за президент на републиканците през 2024 г., като най-близките му конкуренти са доста под него. В края на октомври, бившият вицепрезидент на САЩ Майк Пенс приключи своята президентска кампания. Следващият републикански първичен дебат ще се проведе в Маями на 8 ноември.

Това е факт, въпреки многото дела, които се водят срещу него.

В края на октомври, Тръмп обеща да „направи данъчните облекчения постоянни„, ако бъде избран през 2024 г., както и да въведе допълнителни съкращения.

Също така обеща да намали данъците за фермерите, „за да защити нашите преобладаващи интереси на националната сигурност в една силна местна селскостопанска индустрия„.

Тръмп също така се зарече, че ще премахне данъка върху имотите, за който също водеше кампания преди първия си президентски мандат.

Тръмп каза на митинг в Айова, че ще „възстанови мира чрез сила“ след ескалацията на конфликта между Израел и Хамас. Той твърди, че Хамасникога не би нападнал“ Израел, ако той беше президент. Той също така твърди, че САЩ не са претърпели никакви терористични атаки по време на неговото президентство.

spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

САЩ притеснени от законопроекта за чуждестранните агенти на Грузия

Съединените щати са дълбоко разтревожени от стихващата демокрация в...

БДЖ пак променя движението на влаковете през гара София Север

БДЖ въвежда допълнителни промени в движението на влаковете през...

Полицията в Хасково издирва 13-годишно момче

Младежът не се е прибрал от училище

Гвоздейков свежда до минимум закъсненията на влаковете

Новата организация на движението по бул. Витоша не е...

Силна магнитна буря удари Земята (СНИМКИ)

Силна магнитна буря е ударила Земята през последните часове,...

САЩ призна, че Израел може и да е в нарушение на международното право

Администрацията на Байдън в петък призна, че използването на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Сърбия подписа споразумение за свободна търговия с Китай

Днес Китай и Сърбия се споразумяха да следват "споделено бъдеще",...

Делян Пеевски повежда листата на ДПС за парламентарните избори в два района

ДПС регистрира листата си за изборите, като Делян Пеевски повежда...

48 деца се натровиха след хапване на сандвичи с яйца и сирене в градина в Сливен

Ръководството на детска градина "Елица" в Сливен е информирало...

За Косово победа за Русия означава конфликт в цяла Европа

Косово подкрепя Украйна във войната ѝ с Русия, въпреки...

Мъж е нападнал бившия кмет на Берлин

Мъж е ударил с тежък предмет бившия министър по...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg
https://www.gerb.bg/bg