https://www.gerb.bg/bg

Търсят се хибридните атаки върху туризма, но не където трябва

Снимка: архив БГНЕС

СЕМ следи бдително и зорко от това, което се излъчва по медиите. Това обясни пред комисията по култура шефката на СЕМ Соня Момчилова, която бе извикана да докладва за хибридни атаки срещу родния туризъм.

Тя поиска депутатите да й дадат сведения за хибридни атаки, тъй като тя такива не виждала. Освен това СЕМ не можел да се меси в редакционната политика на медиите. Но че проблеми в туризма има, смята тя и изтъкна, че липсва цялостна държавническа политика за развитие на българския туризъм. Не сме установили преднамерени атаки, подчерта Момчилова. Няма и зрителски сигнал за злонамерено отношение и спекулации по темата.

От Министерството на туризма обаче смятат, че е имало такава атака заради честотата в медиите на новините след взрива на язовир Нова Каховка, а и социалните медии били заливани с всякаква информация. Медиите също така отразявали проверките за чистотата на водата от Активни потребители.

Според Соня Момчилова медиите имат право да дават различни гледни точки. Няма как да им забраним да търсят източници, заяви шефката на СЕМ. Антирекламата се лекува с повече уместна реклама, посочи Соня Момчилова. Тя отново попита къде депутатите виждат хибридна атака и кой би имал интерес от това. На мен хибридният елемент ми убягва, сподели тя.

Депутатите поискаха да сезират СЕМ за хибридната атака, а Момчилова отново обясни, че работа на СЕМ е да установи до колко медиите са обективни и спазват закона за радиото и телевизията. Установяването на хибридни атаки е в компетентността на други органи.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

МОН предлага по-голяма зимна за ваканция за сметка на 4 други почивни дни

Две по-дълги ваканции през новата учебна година предлага Министерството...

Костадинов: Съдебната реформа отиде в кошчето

Това, че съдебната реформа отиде в коша за боклук...

Системата на Центъра за градска мобилност в София се срина

Системата на Центъра за градска мобилност в София се...

КС отмени съдебната реформа и се раздели за правомощията на президента

Конституционният съд се произнесе с решение по конституционно дело...

Парламентът даде мандат за ускоряване приемане на еврото в България

Депутатите приеха проект на решение за ускоряване и завършване...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Лидерът на демократите в Сената подкрепи решението на Байдън

Президентът поставял интересите на Белия дом

Нанси Мейс: Камала Харис да смени Джо Байдън и в Белия дом

Това предвижда 25 поправка в Конституцията

Пожар бушува на 2 км от България в Гърция (ОБНОВЕНА)

Два екипа от България са тръгнали превантивно

Системата BG ALERT пожелателна, не задължителна при бедствие?

Към 13:00 часа днес служителите на реда са реагирали...

Бангладеш наложи блокада след протести, при които загинаха стотици

Войници патрулират в столицата на Бангладеш Дака заради комендантски час...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg