https://www.gerb.bg/bg

Талибаните няма да участват във форум на ООН за Афганистан

Снимка: EPA/MAXIM SHIPENKOV

Външното министерство на талибаните, които контролират Афганистан, заяви, че няма да участва в планираната за неделя среща в Доха, председателствана от генералния секретар на ООН Антониу Гутериш.

В изявлението се отбелязва, че Ислямското емирство (както талибаните наричат своето правителство) по-рано е изразило готовност да участва в срещата, при условие че „участва като единствен официален представител на Афганистан и ако има възможност за откровени преговори между афганистанската делегация и ООН по всички въпроси на най-високо равнище„.

Участието на Емиратите в срещата поради липсата на напредък в тази област беше счетено за неизгодно„, се казва в документа.

В изявлението се допълва, че през последните две години и половина Афганистан е продължил усилията си за укрепване на политическите, административните, икономическите и социалните основи на системата, както и на сигурността.

Освен това талибаните заявяват, че са „постигнали добър напредък в отношенията с регионалните държави„.

В документа се посочва също, че талибаните редовно са обсъждали по няколко канала с ООН, западните държави и особено със САЩ санкциите, включването в черния списък и деблокирането на резервите на Афганистанската банка.

spot_img

1 COMMENT

  1. Hi Neat post There is a problem along with your website in internet explorer would test this IE still is the market chief and a good section of other folks will pass over your magnificent writing due to this problem

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Руски хакери удариха испанска компания, подготвяща танкове за Украйна

Испанска компания, която модернизира танкове "Леопард" за доставка в...

Мелони отива в Албания, за да провери напредъка с мигрантските центрове

Италианският премиер Джорджия Мелони ще инспектира в сряда площадката...

Палавият съдебен инспектор вече не иска да е следовател

Бившият съдебен инспектор от ИВСС Александър Мумджиев вече не...

С Център за позитивно образование МОН преодолява неграмотността

Първи Национален център за позитивно образование ще бъде създаден...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Доналд Тръмп ще обжалва присъдата за фалшифициране на документи

Това може да стане след като тя бъде произнесена

Баба Глория облече внучка си в носия за Деня на детето (СНИМКА)

Глория честити 1 юни-Деня на детето на внучката си...

Виолета Коритарова: АМ Струма ще бъде завършена преди летния сезон

Изграждането на магистрала "Хемус" започва отново

Шолц към Путин: Ще защитаваме всяка педя от територията на НАТО

НАТО укрепва източната си граница с цел да възпре...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg