https://www.gerb.bg/bg

Стоилов постави във ВСС казуса с гражданството на шефа на СГС

Министърът на правосъдието Янаки Стоилов е изпратил на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) всички документи по казуса с гражданството на председателя на Софийския градски съд (СГС) Алексей Трифонов, тъй като според масивите за населението той няма българско гражданство, съобщи lex.bg.

Стоилов обаче намира противоречие между решението на съда и информацията в министерството за гражданството на съдия Трифонов, според която той и към момента не е български гражданин.

Правосъдният министър в две писма от 20 август 2021 г. – до секретаря на район „Илинден“ и до министъра на вътрешните работи, е посочил, че „и към настоящия момент Алексей Трифонов, роден през 1972 година, в град Курск, СССР, не е български гражданин„.

При пресъставянето на акта за раждане не са установени основанията за придобиване на българско гражданство. От своя страна, ВАС по повод оспорване на конкурсната процедура за избор на председател на съда, се е позовал на документите, които е притежавал съдията и е приел, че притежава българско гражданство. Тоест, има известно противоречие между това, което се съдържа в масивите за населението и това, което е постановил съдът„, каза Стоилов.

Той също посочи, че съдилищата нямат право да установяват гражданство.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Учени очакват рекорден сезон на урагани

Сезонът на ураганите в Атлантическия океан започва в петък,...

Силно земетресение е станало край Нова Зеландия

Няма информация за щети и пострадали

Мълния предизвика горски пожар в Ростовска област

Пожарникари се борят с огнената стихия

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Полицейска акция в циганския квартал „Факултета“ в София, откриха нерегламентирана игрална зала (СНИМКИ/ВИДЕО)

Към момента в квартала се проверяват редица адреси, лица и обекти, за които полицията има информация, че се занимава с купуването на гласове

КНДР изпрати над 120 балона с боклук и екскременти към Южна Корея

Южна Корея предупреди гражданите си, живеещи близо до границата...

КНДР защити космическото си разузнаване

Способностите за космическо разузнаване са от решаващо значение за...

Тайван притеснен, че Китай опитва да го „отхапе“

Китай се опитва да "отхапе" пространството на Тайван и...

ИЗДИРВА СЕ: 7-годишно момче с аутизъм изчезна в Банкя (СНИМКИ)

Облечено е с кафяв панталон и синьо яке с качулка

Защо Путин хвърли най-добрите физици на Русия в затвора?

През последните шест години ФСБ, наследник на руското КГБ,...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg