Реклама

https://www.gerb.bg/bg

След изборите ПП/ДБ разговоряг с ГЕРБ оттам, където са спрели сега

Николай Денков, снимка: БГНЕС

Увеличават се рисковете за сухопътния Шенген, ако служебният кабинет и следващият редовен задълбаят в политически битки. В Европа били загрижени дали ще се случи ротацията. Тази позиция изрази пред БиТиВи премиерът в оставка Николай Денков.

За неслучилата се ротация Денков бе ясен: ГЕРБ избяга от реформите.

ГЕРБ са заедно с ДПС в това упражнение и не са готови да променят системата, според него. ГЕРБ и ДПС имали влияние в съдебната система и регулаторите.

Много често говорихме на срещи с Пеевски вместо с Борисов, разкри Денков. Уговаряли си среща с Борисов, отивали, а там бил Пеевски, говорел повече от Борисов и много от решенията в ПП чували от него.

ГЕРБ и ДПС избягаха от реформата в съдебната система, категоричен бе Денков. Мнението му е, че предсрочните избори са загубено време за България. След вота ПП-ДБ са готови на преговори с ГЕРБ, които ще започнат там, откъдето са спрели.

И премиерътв оствака не знае кой е предложил промените в Конституцията за служебния кабинет и „домовата книга“, като обясни, че реално той не е участвал в тях. Припомни обаче мнението на Венецианската комисия, която препоръчала редовен кабинет да управлява, докато застъпи новия.

Почти до края успяхме да работим като екип, коментира той работата на министрите в кабинета. За добрата оценка на Калин Стоянов му помагали за успехите за Шенген, но много въпроси оставали без отговор, като например за Мартин Божанов – Нотариуса и Пепи Еврото. Според Николай Денков МВР министърът прикрива връзки между Нотариуса и Еврото и МВР.

Министърът на електронното управление е виновен за провала на машинния вот, но и в работата на неговото министерство били свършени добри неща. Не е имало корупция в кабинета, сигурен е Денков и отрече категорично информацията, която се появи покрай министър Йоловски, че е бил натискан от Кирил Петков и Божидар Божанов за определени обществени поръчки.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Делегация на Пхенян е на визита в Москва

Севернокорейска делегация, водена от Ри Чол Ман, заместник министър-председател...

Първа реакция от Киев: Благодарим съюзници, заедно ще победим

Андрей Ермак, влиятелният ръководител на канцеларията на президента на...

Прокуратурата в Украйна разследва участието на военни в стрелба по полицаи във Виницка област

Винитската специализирана прокуратура в областта на отбраната на Южния...

Експлозия избухна в Харков

Експлозия избухна в Харков вечерта на 20 април по...

Ракетна атака срещу Одеса: осем ранени, сред които две деца (СНИМКА)

В резултат на ракетна атака срещу Одеса бяха ранени...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Корабоплаването иска защита от ООН след нападенията срещу цивилни моряци

Търговските кораби и моряците са все по-застрашени в морето,...

Обвиняват в тероризъм 16-годишния нападател от Сидни

16-годишното момче, арестувано за атака с нож срещу популярен...

Затвориха летище и болница в Индонезия заради вулкана Руанг

Отцепена е зона от 6 километра около вулкана

Орбан отчете провал на лидерите на ЕС и ги прати да си ходят

Високопоставените служители на Европейския съюз трябва да бъдат сменени,...

Лавров знае за френски инструктори в Украйна, споменава и България

Русия разполага с информация, че френски инструктори заедно с...

САЩ и Ирак загрижени за региона след иранската атака

Президентът на САЩ Джо Байдън каза в понеделник, че...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img