Реклама

spot_img

Шест въпроса към Киро и Асен за измамата с американските танкери с газ

/снимка: (АРХИВ) „Дневник“

Покрай гръмовните събития по събарянето на четворната коалиция на 8 май, когато Слави Трифонов изтегли министрите си от правителството на Кирил Петков и партията си ИТН от управлението, потънаха поредните лъжи на харвардските аферисти Кирил Петков и Асен Василев за прословутите танкери с американски втечнен газ. Лъжи, които са достойни единствено за разследване от прокуратурата.

По време на трагикомичното си посещение в САЩ в началото на май Просто Киро заяви, че е договорил с Щатите два танкера с американски втечнен газ, които ще пристигнат съответно на 8 и 23 юни. На 5 юни Асен Василев обяви, че единият танкер е тук и се разтоварва, а ние вече дори използваме втечненото синьо гориво. Петков пък добави, че другият ще пристигне на 23 юни.

Междувременно Agenciq ПИК разкри, че не става дума за никакво договаряне за втечнен газ със САЩ, а за сключването на т.н. „блуждаеща сделка“ от страна на Кирил Петков. С други думи страната ни закупува два „блуждаещи танкера“ с втечнен газ, отказани от Китай, които са намерили „блуждаещ купувач“ в наше лице.

А по време на истеричната пресконференция на П-та на Просто Киро и Кокорчо със специалното участие на имотния крал Бойко Рашков, на въпрос на ПИК как се казва пристигналият танкер с американски втечнен газ, в чии води е пристигнал – в гръцки или турски, и къде точно го разтоварват, Кирил Петков отговори, че за всичко трябва да питаме единствено „Булгаргаз“.

Поради което възникват серия от въпроси, на които, щом не иска да отговаря пред медиите, Просто Киро задължително трябва да отговори пред прокуратурата. Защото единственото, което се разбира от отговора му, е, че лъже.

  1. С кого Кирил Петков е договорил двата танкера с американски втечнен газ, тъй като той е направил това еднолично. Припомняме, че по време на посещението му в САЩ с него нямаше представители на „Булгаргаз“. И дори в компанията да са научили нещо по този въпрос, това е станало постфактум.
  2. На какви цени е договарял екстреното закупуване на въпросния газ, които впоследствие е съобщил на „Булгаргаз“, тъй като по време на сключването на сделката, както вече казахме, не е имало техни представители?
  3. Как се казват двата танкера и след като знае датите, на които те пристигат в близки на България акватории, където могат да бъдат разтоварени, как е възможно да не знае кой от тях и къде точно е пристигнал и се разтоварва? В „Булгаргаз“ дори вече и да знаят това, първоизточникът на тази информация е именно Кирил Петков и именно той я е съобщил на компанията.
  4. Щом като Асен Василев заявява, че единият от танкерите вече е тук и България едва ли не вече използва американския втечнен газ, значи знае кой е въпросният танкер и къде е пристигнал и се разтоварва, но премълчава този факт. Каква е причината за това и какви цифри укрива Асен Василев за цената, която държавата ни плаща за тези два танкера. Натоварена ли е с екстреното намиране на стоянки за разтоварването им в гръцката или в турската акватория? И дори в „Булгаргаз“ вече да са напълно наясно по въпроса, защо Кокорчо укрива отговорите?
  5. Какво е крайното количество втечнен газ след загубите от преноса и крайната цена, която България ще заплати за него? Както ПИК разкри, тези цени зависят именно от мястото, на което се разтоварва синьото гориво, пристигащо по „блуждаещата сделка“ на Кирил Петков.
  6. И накрая, какъв газ влиза в крайна сметка в България – американски втечнен от танкерите или руски само че на многократно завишени цени? Припомняме, че според друго разследване на ПИК, ако танкерите се разтоварват в Турция, то в крайна сметка страната ни не получава американски газ, а отново руски, тъй като идва по тръбите на „Турски поток“.
  7. Простички въпроси, чиито отговорим преди да бъдат научени от „Булгаргаз“, се знаят от Кирил Петков и Асен Василев, но упорито се укриват. Което означава, че зад цялата тази „блуждаеща сделка“ с двата танкера с американски втечнен газ се крият твърде съмнителни действия, достойни единствено за разследване от прокуратурата. Най-малкото, защото както всичко по време на управлението на харвардските аферисти Кирчо и Кокорчо, ще излязат солено на българските граждани и ще бръкнат дълбоко в джоба им в полза на техните срамни далавери с държавни пари.

/източник: Агенция ПИК

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Рокади и алтернативни катарзиси във Варна

Кметът на район "Младост" на град Варна - Христо Христов...

Посланикът на Украйна в България: Военната помощ не е достатъчна

Украйна е благодарна на Народното събрание и на правителството...

Николай Денков: Русия не може да спечели тази война

На тази дата, точно преди две години, осъмнахме с...

Четирима западни лидери пристигнаха в Киев за втората годишнина на войната

Четирима западни лидери - министър-председателите на Италия, Канада и Белгия...

Две години руска инвазия в Украйна, а светът още няма отговор

Светът втора година вече живее с новините от една...

САЩ свалили ракети и дронове на хусите в Йемен и Червено море

Американските военни съобщиха в петък, че са унищожили дронове и...

Канада налага още санкции на Русия

Канада санкционира още 10 руски длъжностни лица и бизнесмени...

9 жертви след пожара във Валенсия

Най-малко девет души са загинали при пожара, който в четвъртък пламна...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Българското гражданство ще се връчва на церемония в Министерството на правосъдието

Депутатите приеха на първо гласуване Законопроект за изменение и...

„Възраждане“ виждат корупционни практики в строежа на 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ „Козлодуй“

Парламентарната група на "Възраждане" е притеснена от порочни корупционни...

ЕС започна военноморската си операция срещу хусите

Нейното име е Aspides, а щабквартирата в Гърция

Атанасов зове ГЕРБ да се върнат на масата на преговорите без червени линии (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=2HNjojWKFrA Съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов призова парламентарната група на...

Еврозоната победи инфлацията

Новата битка на Европа е за постигането на икономически...

Радан Кънев: Реализирането на ротацията ще е показател за стабилността

Надявам се ротацията да се случи, както е договорено....

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img